Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De dansende windmolen

Auteur

Tom Acton

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

'De dansende windmolen' is een kinderboek dat leest als een sprookje. Een blije molen in een ver land wordt stil en verdrietig. De broden die van het meel van de molen gemaakt worden, smaakten niet meer zo lekker als voorheen. De molenaar en zijn vrouw maakten zich zorgen om de molen. Gelukkig kan de molen praten en kan hij zeggen wat er aan de hand is. De molen wilde niet meer dag in dag uit met zijn wieken draaien. Hij wilde ook wel een plezier maken en dansen zoals de mensen in de land. De koning van de land gaat zich ermee bemoeien om de molen weer gelukkig te maken. Hoe gaat de koning dat doen, en zal het hem lukken?

Over de auteur

Tom Acton is songwriter, dichter en toneelschrijver. Als singer/songwriter heeft hij 3 cd’s uitgegeven bij Amerikaanse en Ierse platenlabels. Zijn poёzie is internationaal gepubliceerd en is opgenomen in de anthologie van Ierse dichters. Tot op heden zijn twee theaterstukken opgevoerd in Ierland en Nederland. Geboren in Dublin, een stad met niet minder dan vier Nobelprijswinnaars voor literatuur, is het niet verwonderlijk dat literatuur een belangrijke rol in zijn leven speelt. Op school luisterde hij als kind ademloos naar zijn onderwijzer die de rol van de Bard (Keltische dichter/zanger) bij de vorming van de Ierse cultuur uitlegde. De Ierse cultuur inspireerde hem bij het schrijven van ‘De dansende windmolen’

Productinformatie

ISBN
9789402237375 / 978-94-022-3737-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-07-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
38
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

"Ik wil iets nieuws", zei de molen, "ik heb er genoeg van om altijd maar met mijn armen rond te draaien als de wind blaast. Die raderen en maalstenen binnenin mij moeten altijd maar draaien, elke dag hetzelfde. En die wind weet van geen ophouden."
Dat was wel waar, hoe vaak de molen ook vroeg aan de wind om eens even op te houden, hij ging maar door en luisterde niet. De wind beloofde het wel maar vergat die belofte dan weer en blies gewoon door. Dus hield de molen op hem dat te vragen.

"Zeg me wat er nodig is en ik probeer ervoor te zorgen", beloofde de molenaar.
"Plezier, ik wil plezier, ik wil dansen", en de molen ging nog verder;
"Jullie vieren nooit mijn verjaardag, geen enkel jaar. Ik word ook nooit uitgenodigd voor de feesten in de stad, daar wordt gedanst maar altijd zonder mij!"
"Maar...je bent te groot, je past niet in de huizen, je past niet eens door de deur!", antwoordde de molenaar.
"IK WIL DANSEN! IK WIL FEESTVIEREN! IK WIL OP VAKANTIE!", schalde de molen over de heuvel zo luid, dat de bomen ombogen alsof er een storm losbarstte.

"Op vakantie!", riep de molenaar, "hoe? je bent een windmolen, je kan niet zomaar op vakantie gaan!"
"Ik wil meer zijn dan windmolen, zoveel meer zijn, zoveel!", huilde de windmolen met een gebroken stem en grote tranen.
Alle mensen in de stad hadden dit natuurlijk ook gehoord en het duurde niet lang voor ze allen verzameld waren onder de heuvel bij de molen. Toen ze de huilende molen zagen kregen ze allemaal medelijden met hem. De molenaarsvrouw bood hem aan beddengoed te halen om zijn grote dikke tranen te drogen maar de molen kon niet stoppen met huilen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek