Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Rijken worden rijker, armen eten armen

Auteur

Rusly Tremus

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Materialisme en luxe genieten vaak de voorkeur boven de primaire levensbehoeften. De risico’s die mensen nemen om een hoogstaande maatschappelijke positie te kunnen verwerven, zijn veelal het teken van hebzucht en egoïsme. Geluk, gezondheid en respect worden vandaag de dag overschaduwd. Wij volgen een groep scholieren die op een mysterieuze wijze er achterkomt wat rijk zijn daadwerkelijk inhoudt.

Over de auteur

Rusly Tremus (1975) woont samen met zijn vrouw en vier kinderen in Rotterdam. Zijn creativiteit uit hij op het gebied van muziek, maar schrijven is voor hem een ‘Way of life’. Levend in de randstad, omringd door vele talen, wil hij een unieke schrijfstijl presenteren. Op jonge leeftijd, merkte hij op, dat in de bios een breed publiek komt. Nu wilt hij met zijn beeldende schrijfstijl films schrijven, die je kunt lezen. En een ieder zelf regisseur laten spelen.

Productinformatie

ISBN
9789402238013 / 978-94-022-3801-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-08-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
190
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De politiewagens stoppen haastig naast de vermoeide man die op de grond ligt in het midden van de rijweg. Twee mannen stappen uit de auto. Ze mompelen wat in het Roemeens waarna één van de mannen zijn telefoon pakt. Waarschijnlijk om contact op te nemen met het plaatselijke alarmnummer.
Twee andere agenten draaien de moordenaar hardhandig om en slaan hem in de boeien. Zijn nekwonden hebben hem dusdanig verzwakt dat hij zijn balans verliest. Voordat hij weer op de grond kan belanden wordt hij de politiewagen ingesleurd.
Eén politieagent kijkt nog even zwijgend naar beneden, de afgrond in, waar de omlaag gestorte bus enkel nog lichte aanwijzingen vertoont van een uit de hand gelopen kampvuur.
 
De gearresteerde man wordt weggevoerd. Naast hem, achterin de auto, zit een agent. Met de sirene op het hoogste volume haasten ze zich naar het politiebureau. Gevolgd door de ambulance. Vermoedelijk mag de arrestant niet direct aan zijn verwondingen geholpen worden.
De gewonde man gromt zacht en onverstaanbaar. Plots springt hij naar voren.
"Jullie moeten mij doden! Dood mij nu!", schreeuwt hij nerveus naar de agenten. Hij slaat met zijn hoofd tegen de autoruit. Het is duidelijk dat hij zichzelf van het leven wil beroven, terwijl hij eerder juist uit alle macht trachtte in leven te blijven.
"Dood mij!", blijft hij schreeuwen. Dan geeft de agent naast hem een dreun met zijn knuppel waardoor de man buiten westen raakt. Aangekomen op het bureau wordt hij zonder verder verhoor in de cel gegooid.
Langzaam kruipt de man naar de tralies om daar nog trager zijn lichaam omhoog te trekken. Een moeilijke opgave met de zwakke armen die iedere kilo zwaarder laten lijken.
"Kijk uit! Dood mij! Dood mij, voor het te laat is!", schreeuwt hij in het Roemeens.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek