Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Jouw verdriet ... Een kinderdagboek over doodgaan

Auteur

Anneke de Graaff-Korpershoek

Uitvoering
Wire-o
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Er gaat iemand waar je veel van houdt dood. Wat gebeurt er dan met diegene die is overleden. Mag jij nog wel bij diegene die je zo lief vindt komen, kun je nog iets doen? Je begrijpt het misschien niet allemaal en je kunt er vragen over hebben. Je hebt verdriet, doodgaan is niet leuk. “ Je bent in de rouw”, zeggen grote mensen dan. Maar hoe moet je daar mee omgaan? In dit dagboekje wordt aan jou uitgelegd wat er allemaal gebeurt en je kunt er zelf over schrijven of tekenen. Het is helemaal voor jou alleen!

Over de auteur

Anneke de Graaff (1963), geboren Rotterdammer, heeft na jaren werken in het bedrijfsleven, haar hart gevolgd en is uitvaartverzorgster geworden. Ze heeft met de dood te maken. Toch vindt Anneke dat ze niet met de dood bezig is maar met de mensen die er mee te maken krijgen. Daar vallen ook kinderen onder, voor hen is dit dagboekje geschreven. Het helpt hen te begrijpen wat er gebeurt en ze kunnen er zelf over schrijven.

Productinformatie

ISBN
9789402238709 / 978-94-022-3870-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-09-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Wire-O
Pagina's
44
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Rianne op 14-09-2017
De tekst is kort en eenvoudig. Er wordt uitgelegd wat er gebeurt als iemand overleden is, wat een uitvaartverzorger is, of je een dode mag aanraken, ruikt hij of zij vies, wat is opbaren, begraven en cremeren, hoe diep is een graf, enz. Tussen al deze stappen van overlijden tot begraven is er uitleg van de begrippen, en daarbij ruimte om de ervaring van je kind te tekenen of te schrijven of foto's te plakken. Ook de aquarel tekeningen zijn mooi en passen bij de tekst.
Het geheel is neutraal, dus zonder toevoeging van godsdienstige overtuiging. Een mooi boekje voor een brede doelgroep en waardevol in een tijd van verdriet, waarin zoveel op een kind afkomt.