Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hollands licht
Een fotoboek vol pakkende, ontroerende en sprekende foto’s van het Hollandse landschap

Auteur

Rob J. de Jong

Uitvoering
Hardcover
Reviews
5,0 / 5 (9 reviews )
Prijs
28 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Hollands licht geeft in mooie pakkende, ontroerende en sprekende foto’s ons Hollands landschap weer. Het bijzondere Hollandse licht is terug te vinden in landschappen, wolkenluchten, de uiterwaarden van de IJssel, de Wadden en de Noordzee. Een boek vol mooie momenten. Soms zijn de foto’s voorzien van een persoonlijke noot, een gedachte of een verwijzing. Een boek dat een juweel is in elke boekenkast. De foto’s onderscheiden zich door een grote gevarieerdheid. Fotograaf Rob de Jong weet op perfecte en subtiele wijze momenten vast te leggen die je weten te raken.

Over de auteur

Rob de Jong is een veelzijdig fotograaf. Zijn sterke punt is ‘beleving’. Beleving en emotie. Die punten vind je terug in zijn foto’s. Hij gaat niet voor concessies. What you see is what you get. Hij reist daarvoor naar verschillende boeiende plekken in Nederland maar ook daarbuiten. Naast natuurfotografie heeft hij zich toegelegd op portretfotografie, architectuur en legt mensen vast in hun natuurlijke omgeving.

Productinformatie

ISBN
9789402239270 / 978-94-022-3927-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-09-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
120
Formaat
A5 liggend
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 69
Inkijk pagina 87

Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Albert Kaal op 07-11-2017
Een prachtig fotoboek met subtiele teksten. Zeker de moeite waard.
Geschreven door Henk Kinds op 23-11-2017
Prachtig boek om cadeau te krijgen en te geven! Heel kenmerkende foto's en teksten.
Geschreven door Martha op 23-11-2017
Wat een prachtig boek. Heerlijk om te zitten met het boek en een kop thee, even weg dromen bij de prachtige foto's en mooie teksten en alle drukte te vergeten.
Wat is Nederland toch mooi, dat benadrukt het boek !
door peter Y op 23-11-2017
Wat een mooi boek.
door Willem Severein op 29-11-2017
Kijk in dit jaargetijde (herfst) naar buiten. Pak dan dit boek, bekijk de mooie foto's en lees de bijgevoegde teksten. Je haalt de zon in huis vergeet het weer buiten en mijmert over al die mooie plekjes en dieren in dit boek. Wat ben je een gelukkig mens wanneer je oog hebt voor zoveel schoonheid en ook anderen laat meegenieten. Een aanrader voor iedereen!
door Michiel op 07-12-2017
Schitterend boek. Vooral de panorama foto's over twee bladzijden zijn adembenemend! Een echte aanrader.
door Diederic Viehoff op 27-12-2017
Vertederend mooi. Je laat anderen meegenieten van de schoonheid van de natuur. Niets zegt meer dan de stilte in de natuur. De foto's van de dansende spookachtige bomen nemen bij mist of duisternis de vormen aan van ronddolende heksen en spookachtige verschijnselen. Uit de duisternis ontwaakt een nieuwsgierige blik van een woeste kever op zoek naar een prooi. Aan aanwinst op mijn levenspad en een blikvanger voor iedereen.
Geschreven door Gerard Kolkman op 19-01-2018
Dit prachtige fotoboek toont je de Nederlandse natuur op z'n mooist. Van verstilde mistiek tot de wijdse pracht van de wadden. Dieren bloemen bomen en cultuur in woorden maar vooral beelden vastgelegdt. Rob de Jong op z'n best in deze ode aan het Nederlandse landschap.
door Evert Pieter van der Veen op 19-09-2018
HOLLANDS LICHT Een echt Hollands fotoboek van 'water en lucht', met een grote variatie aan landschappen die vaak leegte en ruimte overbrengen en juist daarom zo aanspreken. Korte appellerende teksten vergezellen het fraaie fotowerk dat in alle jaargetijden is gemaakt en willen deze boodschap overbrengen: zie en geniet van al het moois dat ons land rijk is! Wolken, zon en mist getuigen van uiteenlopende weersomstandigheden. Enkele zwart/wit foto's hebben hun eigen charme hebben. De belichting, sfeer en compositie is in deze foto's opvallend fraai: - knotwilgen in de nevel knotwilgen die zich weerspiegelen in het water - ijsafzetting - zich voortplantende insecten op een blad Het boek bestaat uit vier delen: - landschappen - van gans tot koolzaad, flora en fauna - Noordzee en Wadden - Uiterwaarden van de Ijssel Met name de laatste groep kent veel fraaie en sfeervolle foto's zoals het 'gouden uurtje', weerspiegeling van bomen in het water. Een mooi boek om cadeau te geven!