Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Eerst Ik! Leven vanuit Respect

Auteur

Armand Prumpeler

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (6 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als Armando zich realiseert dat hij een andere weg moet kiezen in zijn leven verlaat hij de voor hem geplaveide paden. Hij begint aan een zoektocht die hem telkens weer dwingt het gevecht aan te gaan met zijn ego. Per toeval komt hij terecht in de wereld van de persoonlijke ontwikkeling. Wat hij altijd als zweverig definieerde blijkt hem met de voetjes op de grond te zetten. Hij moet zichzelf leren kennen om van daaruit zijn leven te veranderen. Armando ontdekt een al eeuwen bestaande definitie die voor hem Respect definieert, van waaruit hij probeert te leven.

Over de auteur

Armand(o) is liefhebber van rugby, AC/DC en Rowwen Hèze. Heeft gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven, is inmiddels getrouwd en heeft twee kinderen. Hij heeft lange tijd in het bedrijfsleven gezeten. Daar heeft hij allerlei management functies vervuld, zowel in binnen- als buitenland. Zingen en schrijven waren soft, zaken die mijlenver van hem afstonden. Liefde voor persoonlijke ontwikkeling is per toeval ontstaan.

Productinformatie

ISBN
9789402239300 / 978-94-022-3930-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-09-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
182
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik loop naar buiten, het is heel donker. Er zijn nauwelijks sterren en de maan in zoverre die er is, blijft verscholen achter de wolken. Geen licht van buiten dat me gaat helpen vanavond. Het regent een beetje, het miezert. Zal ik gaan of niet? De druppels van de regen brengen me bij mezelf. Ze brengen me bij mijn gevoel dat ik de laatste twee jaar heb teruggevonden. Als klein jongetje droomde ik er altijd van in mijn eentje de wereld te verkennen.


Nu ben ik een grote jongen en voel ik het jochie in me dat zo graag de wereld wil verkennen. De spanning en de sensatie die ik toen voelde, voel ik nu weer. Ik merk dat de spanning die ik de laatste tijd en nu voel, dezelfde spanning is als die van toen. Het is geen spanning van stress of van moeten. Het is weer de heerlijke spanning van de uitdaging aangaan en die te overwinnen.


Waarom zou ik mezelf de uitdaging ontnemen? Waarom heb ik mezelf zolang tekortgedaan en waarom zou ik het nu doen? Tranen komen op, ik voel ze tussen de regendruppels door over mijn gezicht lopen. Maar de boodschap van het jochie is duidelijk en deze keer ga ik hem niet teleurstellen. De duizend-en-een redenen om niet te gaan, de ‘ja-maren’ en de angst verliezen het van de spanning, de uitdaging en van mijn eigen Ik. Voordat ik naar binnenloop, veeg ik mijn tranen weg. Met die regen valt het toch niet op. Binnen pak ik mijn laptop en boek mijn vlucht. Qantas never crashed. Ik ga vijf weken mijn droom waarmaken. 

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Frits Wilmsen op 30-11-2017
Wat een geweldig boek. Ik heb het gelezen met een lach en een dikke traan. Armand legt 'down to earth' een diepe essentie bloot. Dat doet hij in een verhaal dat inzicht geeft in de moed die nodig is om de waarheid van het hart te vinden en te leven. Armand doet dat compromisloos. Voor mij bijzonder en ontroerend om in het boek een weergave te lezen van wat ik op zijn reis met hem meemaakte. Bijzondere vent met een bijzonder boek, dat een groot publiek verdient. Wat zullen veel mensen baat hebben bij het lezen van deze 'helende reis'. Ik verheug me alvast op zijn volgende boek.
door Henk Francken op 29-10-2017
Sommige mensen zijn dood, voordat ze sterven. Armando doet er alles aan om dit te voorkomen. Dit triggert me! Een prachtig boek over persoonlijke ontwikkeling.
door Anita op 21-10-2017
Bijzonder geschreven, als je naast de verteller zit. Het geeft je handvatten om met jezelf in contact te komen. En het bewijs: gelukkig worden en blijven, doe je zelf. Respect voor Armand(o)!
door Oscar op 19-10-2017
Integer verslag van een succesvolle zoektocht. Mooi beschreven, diverse eye-openers, geestig.
door Audrey op 10-10-2017
prachtig boek over een bijzondere reis van een bijzondere man. Aanrader om te lezen
door Robin op 03-10-2017
Aanrader voor degene die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling