Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Besparingsomnibus
Bespaar in tijd en geld

Auteur

Ids van der Meulen Bosma

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Organisaties helpen hun winst te verhogen door te besparen op de algemene kosten is het dagelijkse werk van Ids van der Meulen Bosma. Door een andere aanpak, dankzij succesvolle ondernemers, kunnen veel dingen goedkoper. Een aantal ervaringen zijn in dit boek samengevat. Soms om te huilen, vaak om te lachen. Dus leuk voor iedereen, maar vooral om ondernemers aan het denken te zetten. Bezuinigen kun je zelf, het geld ligt op straat. Zeer zeker geen laagste prijs garantie, goedkoop is immers vaak duurkoop. In het laatste deel van dit boek lees je ook een aantal waardevolle tips om in de privésfeer tot leuke besparingen te komen.

Over de auteur

Ids van der Meulen Bosma heeft een administratieve achtergrond op HBO-niveau. Hij heeft ruime kennis en ervaring opgedaan in diverse functies, bij verschillende bedrijven in uiteenlopende branches. In 1995 is hij voor zichzelf begonnen als kostenreductieconsultant. In de loop der jaren heeft hij te veel meegemaakt om deze kennis alleen voor zichzelf te houden. Het is geen saai boek geworden. Er valt veel te lachen, maar ook stof tot nadenken. Bovendien ook veel waardevolle tips om thuis toe te passen!

Productinformatie

ISBN
9789402239478 / 978-94-022-3947-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-09-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
170
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ooit bracht ik een bezoek aan Richard, die een schoonmaakbedrijf heeft. Het eerste wat mij op viel was de bovenmodale auto die op het parkeerterrein stond.
Richard en ik wisselden wat van gedachten over de zaken. Soms voel ik me net een psycholoog als je met een ondernemer zit te sparren. De concurrentie is moordend, de kosten zijn hoog en de marges krap. Toch zijn de verdiensten heel goed. Dit vroeg om een nadere verklaring.
 
Richard legde het uit. "Het meeste verdienen we met de dingen die we niet doen. Zo heb ik contracten voor het wassen van de ramen. In het contract staat iedere vier weken wassen, maar we komen maar een keer in de vijf weken langs. Zo krijgen we dertien keer per jaar betaald, terwijl we maar tien keer spontaan langskomen. Ik heb zelfs een klant waar het een wekelijks contract is, een keer in de twee weken wassen is voldoende om de klant tevreden te houden".

"Uiteraard moet je in die bedrijven wel dagelijks stofzuigen en de prullenbakken leeghalen", zo vervolgde Richard. "Daarbij de klant zoveel mogelijk ontzorgen. Dat gunnen ze ons ook, klanten weten dat we op het reguliere schoonmaakwerk bijna niets verdienen. Zodra we dat wel doen gaan ze naar de concurrent. Echter bij veel organisaties regelen wij ook het hele sanitaire gebeuren, de mat bij de voordeur en de handdoek- en zeepautomaten op de toiletten. Inkopers zijn daar dol op, dan hebben ze een leverancier minder. Soms kunnen we met de matten hetzelfde spel spelen als met de ramen, maar de handdoeken is een ander verhaal. Je moet er voor zorgen dat de klant niet gaan klagen. Zo'n rol gaat een X aantal handwassingen mee. Nu zijn er bedrijven waar twee keer in de week wisselen wel voldoende zou zijn. Dat betekent, dat ergens in de loop van de woensdag de rol op is. Dan moet de klant zelf de rol verwisselen. Daar hebben ze een hekel aan. Dus zorgen wij ervoor dat de rol keurig op tijd wordt vervangen, dus dagelijks. We krijgen per rol betaald. Zo zit er wel eens een kwartje tussen de dubbeltjes".
 
Zo kreeg ik een gratis opfriscursus "Economie". Het leven is soms net een sprookje!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Marijke Kuindersma op 07-12-2020
Beste Ids, Wat een verassing om een boek van jouw hand te mogen lezen, bedankt! Dat heb je goed gedaan. Ik vind het een erg leuk, makkelijk geschreven en voor iedereen toepasbaar boek. Mijn complimenten!