Het geheim van de Heksenboom

Auteur

Mariël Roelfsema

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Om een wegverbreding mogelijk te maken, moeten een aantal bomen gekapt worden. Ook die ene mysterieuze boom. Tegelijkertijd merkt Maaike dat het weer in de buurt van het kruispunt gekke dingen doet. Er ligt ineens een dik pak sneeuw en de ijzel komt spontaan opzetten. Dit zorgt voor de nodige problemen. Samen met Boer Beuker beleeft Maaike een spannend avontuur en ontdekt ze het geheim van de mysterieuze heksenboom.

Over de auteur

Mariël Roelfsema (1970) is werkzaam op een basisschool in het noorden van het land. Zij is moeder van vijf (inmiddels volwassen) kinderen. Toen haar kinderen klein waren, is het verhaal van de Heksenboom ontstaan en een heksenboom is inmiddels een begrip geworden binnen haar gezin. Om te zorgen dat iedereen de magie van de heksenbomen kan blijven zien, is het verhaal in boekvorm uitgekomen.

Productinformatie

ISBN
9789402239638 / 978-94-022-3963-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-10-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
42
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Eenmaal op de boerderij aangekomen kan ze niet wachten om er met Boer Beuker over te beginnen.
"Heeft u het al gelezen, Boer Beuker?" vraagt Maaike. Boer Beuker is druk bezig om de mesthoop op te schudden.
"Wat moet ik gelezen hebben, Maaike?" Boer Beuker gaat ondertussen door met de verse mest.
"Over de bomen bij de grote weg," vertelt Maaike. "Mijn moeder heeft vanmorgen gelezen dat de grote bomen bij het drukke kruispunt weg moeten omdat ze de weg breder gaan maken. Het kruispunt is zo te gevaarlijk en daarom halen ze alle bomen bij het kruispunt weg." Boer Beuker blijft verschrikt stil staan en kijkt bedenkelijk voor zich uit.
"Alle bomen?", vraagt hij bezorgd. Maaike vertelt hem datgene wat haar moeder haar heeft verteld. Boer Beuker lijkt echt geschrokken. Dit had ze niet verwacht. Ook Thomas is verbaasd over de reactie van Boer Beuker. Natuurlijk vinden zij het ook niet leuk dat de bomen weg moeten, maar het zijn maar bomen… toch?
 
Boer Beuker is helemaal uit zijn doen. Hij gaat diep in gedachten verzonken door met zijn werk. Aan zijn gezicht kun je duidelijk zien dat hij zich grote zorgen maakt. Af en toe mompelt hij iets in zichzelf. Als Maaike op een gegeven moment langs de stallen loopt, hoort ze toevallig wat Boer Beuker mompelt; "de heksen zullen dit niet leuk vinden…"

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Babet Dijkhuizen op 19-10-2017
Wat een geweldig boek! Super leuk verhaal en makkelijk te lezen. Duidelijke taal. Als je het boek leest, leg je hem eigenlijk niet meer weg.
door Ruby Trebels op 24-10-2017
Wat een schattig verhaal voor kinderen.
Ik heb het met plezier gelezen. Een heerlijk Hollands winterverhaal, ook om voor te lezen.
Jouw nawoord vind k erg leuk.
Moeder van 5 kinderen, geweldig hoor.