Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kwetsbare mensen, weg met hen of toch niet?

Auteur

Corry B. Brauckman

Uitvoering
Hardcover
Prijs
33 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

'Kwetsbare mensen…' (drie delen) is een fascinerend boek. Het heeft tot doel, dat met 'andere' ogen wordt gekeken naar kwetsbare mensen; in het bijzonder kwetsbare mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking, de kwetsbare verpleeghuisbewoners en kwetsbare mensen in de terminale fase van hun leven. Ook wordt aandacht besteed aan het kwetsbare ongeboren leven in de moederschoot.

De helderheid van het betoog heropent ogen en creëert bewustwording.

De rode draad in dit boek: de kwetsbare mens, zijn waarde, in het bijzonder gezien vanuit het licht van het evangelie van de Here Jezus.

Het boek is actueel, mede door de vermelde medisch-ethische ontwikkelingen. Eveneens is het boek geschiedkundig en heeft een pastoraal (herderlijk) karakter en reikt pastorale adviezen aan.

De tekst is prettig leesbaar en raakt regelmatig de lezer. Elk hoofdstuk kan afzonderlijk worden gelezen. De gebeurtenissen zijn waargebeurd. In verband met de privacy zijn de namen veranderd.

"Een zeer waardevol boek"
Arjen van Trigt, Boekencentrum Uitgevers

Dit boek is verschenen onder het samenwerkingsimprint bc∙bs
van Boekencentrum Uitgevers en uitgeverij Boekscout.

Over de auteur

Corry B. Brauckman (1949) heeft een theologische opleiding (HBO) en preekbevoegdheid.
Twaalf jaar heeft zij als docente theologische vakken gedoceerd op een Bijbelschool. Bijna vijfentwintig jaar (en tot op de dag van vandaag) geeft zij catechisatie/huisviering aan hen die een (meervoudige) verstandelijke beperking hebben. Ruim vijftien jaar is zij enkele dagdelen per week werkzaam geweest als geestelijk verzorgster en pastoraal werkster in enkele verpleeghuizen.

De in haar boek vermelden medisch-ethische ontwikkelingen betreffen onder meer: euthanasie, suïcide of poging tot suïcide, palliatieve zorg, sedatie, versterven, aftakelingsproces, voltooid leven en preterminaal.

Eerder is van Corry B. Brauckman verschenen:
Leren door vragen, een knipoog naar de Joodse feesten (2e druk)
De oorsprong, achtergrond en betekenis van de christelijke feesten

www.corry-b-brauckman.nl

Productinformatie

ISBN
9789402239713 / 978-94-022-3971-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-11-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
532
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

… Ada was blij, dat Barbara het team, dat elke week op De Alpenvallei catechisatie gaf, wilde komen versterken.
‘Eventueel versterken!’ corrigeerde Barbara nadrukkelijk. ‘Echt, ik heb een proeftijd van drie maanden nodig. Aan het begin van dit gesprek heb ik al gezegd: ‘Innerlijk kan ik niet zo best tegen al die (zwaar) getekende gezichten en lichamelijke handicaps.’
Ernstig vervolgde Barbara: ‘De bewoners wil ik innerlijk geen pijn doen door mijn innerlijke weerzin (afgrijzen) voor hun uiterlijk. Ze zouden het kunnen ervaren als een afwijzing van hen als persoon. Dit is beslist niet waar! Het ligt niet aan hen; het ligt aan mij! Mijn hoofd (verstand) spreekt een andere taal, dan mijn zintuigen (ogen) en innerlijk (gevoel). Mijn verstand zegt: ‘Mensen met een (meervoudige) verstandelijk beperking zijn heel bijzonder en kostbaar in de ogen van de Here God’, maar mijn innerlijk kreunt bij het zien van de (zwaar) getekende gezichten en hun lichamelijke handicaps. Dit mag ik niet bagatelliseren; dit straal ik uit!
Ik weet het wel: niet wat direct voor ogen is, maar wat niet direct zichtbaar is, dáár moet ik mij op focussen en dat moet ik echt leren! Momenteel ben ik, door mijn weerzin (afgrijzen) voor hun uiterlijk, lelijker dan zij!’
Glimlachend stond Barbara op. ‘Dus verstandelijk gesproken weet ik het wel, maar nu de praktijk…! Een proeftijd van drie maanden dus…!’

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek