Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het raadsel van de koning

Auteur

Zahra Karimi Golpaigani

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De koning zoekt een geschikte man voor zijn dochter. Veel kandidaten melden zich, maar geen van hen bevalt de koning. Hij maakt een raadsel en verkondigt dat de jongeman die hem de oplossing brengt met zijn dochter mag trouwen. Het koninklijke raadsel oplossen valt niet mee. De koning en de prinses wachten en wachten. Dan komt een jongeman op een dag met de goede oplossing. Na het huwelijk wil de koning graag weten hoe zijn schoonzoon aan de oplossing is gekomen. Hij vertelt hem zijn verhaal. De koning heeft daarvoor meer dan gewone aandacht. Hij trekt erop uit en hem overkomen onverwachte merkwaardige gebeurtenissen. Hij huwt een meisje dat echter een bijzondere voorwaarde stelt. De koning voldoet daaraan en na een spannend avontuur blijkt de hoe verstandig dat meisje was.

Over de auteur

Zahra Karimi Golpaigani (1959 Arak, Iran). Ze woont sinds 1990 in Nederland. Al op heel jonge leeftijd had zij liefde voor taal, zich uitend in belangstelling voor lezen en schrijven. Op latere leeftijd ontwikkelde ze een passie voor geschiedenis en filosofie, gevolgd door kunstfotografie en kalligrafie.
Het sprookje ‘Het Raadsel van de Koning’ is na ‘Pareltand’ een tweede eerbetoon aan haar moeder die het haar vaak heeft verteld tijdens de koude en lange herfst- en winteravonden in Arak.

Productinformatie

ISBN
9789402239829 / 978-94-022-3982-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-10-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
46
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Na lange dagen denken, fleurde zijn gezicht op aan het begin van een middag. Hij rechtte zijn rug, trok eindelijk weer een vrolijk gezicht en sprak hardop: “Ik moet een moeilijk raadsel bedenken en de man die mij de oplossing brengt, mag met mijn dochter trouwen!” Hij sloeg van blijdschap met zijn rechtervuist in zijn linkerhand en opgelucht liep hij zelfverzekerd naar zijn werkkamer. Tegen de deurlakei die keurig in de gang op wacht stond, zei hij dat hij die middag niet gestoord mocht worden, door niemand. De lakei herhaalde de opdracht, boog eerbiedig en opende de deur van de koninklijke werkkamer. Zo opgewekt had hij de koning de laatste dagen niet gezien. Hij sloot de deur en sprong weer in de wachthouding.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Willy op 10-03-2018
Mooi verhaal met een verrassende wending aan het einde.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Pareltand

Zahra Karimi Golpaigani

2 reviews
Een hardwerkende houthakker komt op een avond thuis bij zijn zeven dochters. Hij merkt direct dat er iets ernstigs aan de hand is. Zijn jongste dochter heeft een ongelukje gehad waarbij haar gebit is beschadigd. Hij wil haar graag helpen, maar slaagt daarin niet op eigen kracht. Op een dag wordt hij verrast door een voor hem onbekende, oude dame. Zij wijst hem de weg naar een oplossing. Op haar advies onderneemt de houthakker een lange reis naar een tuin die wordt bewaakt door een reus. De houthakker verprutst bijna de oplossing, maar de reus is hem tot zijn verbazing gunstig gezind.
Eenmaal thuis wordt het gebit hersteld en lijkt er verder niets aan de hand te zijn. Tenminste, voor korte tijd is dat zo. Dan volgt de wraak van de reus en ontstaat een spannend en geheel onverwacht slot.
16,50
Voorkant cover

Hassan Tanoeri Een Perzisch sprookje

Zahra Karimi Golpaigani

Hassan is een verlegen jongen die het liefst alleen speelt. Daarvoor trekt hij zich thuis vaak terug in de tanoer (tuinoven) die zijn overleden vader heeft gemaakt. Hij verzint daarin verhaaltjes tot vreugde van zijn moeder. Zij begint zich zorgen te maken als ze vaststelt dat Hassan die kinderlijke gewoonte blijft volhouden. Met pijn in haar hart neemt ze een drastisch besluit: ze stuurt Hassan de wijde wereld in met de opdracht eindelijk eens volwassen te worden en zijn lot te zoeken. Na enig tegenstribbelen ziet Hassan in dat er niets anders op zit dan te gehoorzamen en hij trekt de wijde wereld in. Onderweg helpt hij verschillende mensen en zo leert hij zichzelf kennen. Hassan wordt volwassen, leert wat het je doet als je gewaardeerd wordt. Hij beleeft dan een sprookjesachtig avontuur waarin hij een reus ontmoet die een mooi meisje gevangen houdt. Nu kan Hassan laten zien dat hij een volwassen man is geworden. Dat avontuur leidt tot een onverwachte koninklijke beloning.
16,99
Voorkant cover

Mitra Een Perzisch sprookje

Zahra Karimi Golpaigani

In een land hier ver vandaan woonde een vriendelijke koning. Samen met zijn lieve koningin en hun driejarig zoontje leefden ze heel gelukkig. Hun kasteel stond op een mooie bosrijke heuvel. In het dal stroomde een riviertje, kabbelend en kronkelend onder het bladerdek en tussen rotsblokken door op weg naar de zee. Van verre waren de kasteeltorens, die boven de bomen uitstaken, te zien. Vanuit zijn werkkamer had de koning een prachtig uitzicht over de hele omgeving: vlakbij, langs de kasteelgracht, lagen de akkers waar boeren vanaf het voorjaar tot laat in de herfst met gebogen ruggen hard werkten. Het was nu tegen het eind van de zomer en voor de herfstregens het dorstige land te drinken zouden geven, moest de oogst worden binnengehaald. Verderop gaf het omringende bos beschutting aan allerlei dieren. Het was een sprookjesachtige omgeving waarvan de koning iedere dag weer genoot.
21,99