Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Josje en de ontdekking van Uti

Auteur

Antonio Ocaña van der Meer

Uitvoering
Hardcover
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Je weet het misschien nog wel. De eerste keer alleen naar school. De gedachte dat er iets zou kunnen gebeuren bracht de nodige spanning met zich mee. Josje zit net in die fase. Wanneer ze alleen naar school gaat neemt de natuur een loopje met haar. Of is het haar angst die haar fantasie prikkelt? Josje begeeft zich in een wereld die van realiteit naar een sprookje schakelt. Dit verhaal neemt je mee in een heerlijk avontuur waar vriendschappen ontstaan en waar niets is wat het lijkt!

Over de auteur

Antonio Ocaña is een creatieveling afkomstig uit Breda. Antonio creëerde in zijn hoofd verhalen waar hij over bleef fantaseren. Er ontstond een verhaal met als titel: ‘Josje’. Een kinderboek waarin het mysterieuze van de natuur naar voren komt. De vraag die als kind wel eens opkwam was: ‘Waarom zie ik nooit een knopje van een bloem open gaan?’ In 2016 waren de eerste vijf hoofdstukken geschreven. Het verhaal kwam stil te liggen door het krijgen van een dochtertje: Anna Ocaña. Zij kwam als prematuur te wereld. ‘Deze hectische periode is overgegaan in de mooiste tijd van mijn leven.’ Toen besloot Antonio het verhaal af te maken. In sneltreinvaart kwam het verhaal wat in zijn hoofd verborgen zat op het scherm en werd Josje een feit.

Productinformatie

ISBN
9789402239935 / 978-94-022-3993-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-10-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
62
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Wanneer Josje om zich heen kijkt ziet ze iets prachtigs. Op een open stukje vlakbij het bospad ziet ze een grote stengel uit de grond steken. Boven op de stengel zit een prachtige knop. Om de stengel zit een zachte mantel van groene blaadjes. De knop heeft prachtige kleuren. Hij is blauw met zwart.
Dit heb ik nog nooit gezien, denkt Josje. Wat voor bloem zou dit zijn?
Josje loopt naar de mooie stengel met de mooie knop en gaat vlakbij op een boomstronkje zitten. Ze pakt uit haar rugzakje een grote rode appel. Als ik toch al te laat ben kan ik rustig deze appel opeten en dan de weg naar huis zien te vinden. Josje neemt een hap van de appel en hij is zo zoet en sappig dat het sap van de appel op de grond drupt. Ondertussen kijkt ze naar de prachtige knop.
Wat voor bloem zal er uit komen? Die moet wel heel mooi zijn. Terwijl Josje denkt aan hoe mooi de bloem wel niet moet zijn voelt ze een druppeltje. Dan voelt ze weer een druppeltje.
Nee hè! Het gaat toch niet regenen? vraagt ze zich af. Maar zodra ze dat denkt komt er heel veel regen uit de lucht vallen.
Wat nu?
Josje staat op en gaat onder een boom staan om te schuilen. En of het nog niet genoeg is ziet Josje dat de regen in kleine hagelsteentjes veranderd. Hoe kan dit? Het is nog steeds zomer en het hagelt? Het hagelt nu zo hard dat Josje de stengel met de knop niet meer kan zien. Josje houdt haar rugzakje boven haar hoofd en wanneer ze denkt dat het stopt met hagelen kijkt ze op. ‘Hé?’
Wat ze nu ziet kan ze niet geloven. Het sneeuwt!

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek