Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De meeste windjes hoor je niet
Bijzondere belevenissen om begrijpend te leren lezen

Auteur

Piet Roos

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De hoofdrolspeler in dit boek is 8 jaar en zit in een periode in zijn nog jonge leven waar hij nog niet goed raad mee weet. Hij wil graag meedoen met zijn oudere broer, maar dat lukt zelden. En dat zint hem niet. Zijn avonturen zijn, in zijn ogen, spannend. En daar geniet hij van. Er is één probleem. Hij heeft zijn eigen boekjes en blaadjes, maar kijkt alleen plaatjes. Hij kan lezen, maar begrijpt niet alles. Hij kan het ook niet navertellen. Maar zijn eigen avonturen wel. Die heeft hij zelf meegemaakt. Spelenderwijs leert hij echt lezen.

Over de auteur

De auteur is een verwoed voorstander van eenvoudige, duidelijke en dus voor iedereen begrijpelijke teksten. Moeilijke woorden zijn er volgens hem om iets NIET te zeggen. Voor kinderen is dit helemaal van belang. Van het volwassenenonderwijs naar kinderonderwijs is een kleine stap. In beide gevallen is LEREN het hoofddoel. Schrijven is vooral luisteren naar wat anderen vertellen, vindt hij. Hij heeft in al zijn zakelijke boeken de EENVOUD hoog in het vaandel gehad.  Ook hier dus. Veel leesplezier.

Productinformatie

ISBN
9789402240375 / 978-94-022-4037-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-11-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
148
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik heet Dylan. Ik had net zo goed Jan, of Piet, of Karel, of Joop of noem maar op, kunnen heten. Er zijn mensen die me nog steeds Dylantje noemen. Ik ben 8 jaar en ik ben hard bezig om van dat DylanTJE af te komen. Dat wordt tijd, vind ik. Ik vond het in het begin wel leuk, maar het gaat me nu echt vervelen. Ik heb een papa, een mama en een paar jaar oudere broer, die me maar Dylantje blijft noemen. Mijn broer zit twee klassen hoger dan ik. Die kan al rekenen en lezen en zo. Ik ben nog niet zo ver en dat kan ik eigenlijk niet uitstaan. Ik ben misschien wat beter aan de rekstok en ik loop wat harder dan hij als het moet. Maar daar houdt het mee op.
Ik maak veel mee. Vaak hele leuke dingen en die noem ik dan mijn avonturen. Mijn broer moet er altijd om lachen. Maar ik vind ze leuk en daarom, dacht ik, weet je wat, ik ga ze vertellen.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door J. V. Voren op 06-11-2017
Schitterend boek. Heel herkenbaar voor onze zoon (8jr). Hij heeft alle verhaaltjes met veel plezier gelezen en had pret in het beantwoorden van de vragen.