Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een trip door muziekland
Pop- en rockmuziek die je niet mag vergeten!

Auteur

Berry Simons

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In een Trip door muziekland reist Berry Simons naar muziek uit het verleden die je niet mag vergeten. In tal van verhalen komt pop- en rockmuziek voorbij vanaf de jaren zestig die het beluisteren waard blijft, of je nu plaatjes draait, streamt of de radio aanzet.
De trip voert langs minder bekende, maar interessante singles en albumtracks die opnieuw onder de aandacht komen. Ook trekken we langs meesters in muziek die door hun veelzijdige werk een stempel hebben gedrukt op de pop-en rockmuziek.
De trip eindigt met een persoonlijk verhaal van Berry over een ontmoeting met zijn muzikaal idool.

Over de auteur

Berry Simons (1948) studeerde economie in zijn geboortestad Tilburg en schreef als hbo-docent een boek over de financiering van de zorg. Hij is getrouwd, heeft twee zonen en een dochter en drie kleindochters. Hij heeft een passie voor pop-en rockmuziek, wat hem inspireerde tot het schrijven van teksten voor een radioprogramma. Deze vormen de basis voor dit boek, wat de lezer meeneemt naar pop- en rockmuziek uit het verleden die zeer de moeite waard blijft.

Productinformatie

ISBN
9789402240641 / 978-94-022-4064-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-11-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
226
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Al Stewart:

The News From Spain

Al Stewart (1945) is een Schotse, uit Glasgow afkomstige singer-songwriter met een zeer herkenbaar eigen geluid.
Al jong kwam hij in aanraking met het gitaarspel van Duane Eddy en de skifflemuziek van Lonnie Donegan, wat hem stimuleerde om gitaar te leren spelen, hetgeen hij deed samen met gitarist Robert Fripp die later King Crimson oprichtte.
Na zijn verhuizing naar Londen koos hij voor de akoestische gitaar en werd door zijn optredens een graag gezien muzikant in de plaatselijke folkscene midden jaren zestig.
Bob Dylan en Paul Simon inspireerden hem om zelf zijn songs te schrijven, waarbij hij zich op zijn eerste albums liet zien als een romantische folkmuzikant.
De albums Bedsitter Images (1967), Love Chronicles (1969), Zero She Flies (1970) en Orange (1972 zijn hier mooie voorbeelden van.
Love Chronicles werd zelfs door het toonaangevende blad Melody Maker verkozen tot Folk Album Of The Year.
Later vertolkte hij muzikaal een verbinding tussen actualiteit en Europese geschiedenis, zoals te horen is op de albums Past, Present & Future (1974) en Modern Times (1975).
Zijn grootste commerciële succes kwam in 1977 met het zevende album The Year Of The Cat, dat hem de status van internationale popster verleende met hits als de titelsong en On The Border. Beide singles bereikten in 1977 in Nederland een 6e plaats in de Top Tien.
Op zijn vierde album Orange uit 1972 werd hij bijgestaan door topmusici als Rick Wakeman op piano en orgel en Tim Renwick en Brinsley Schwarz op elektrische en akoestische gitaar.
Een van de hoogtepunten van het album is het trieste epos The News From Spain met als thema een wanhopige verliefdheid. Muzikaal krijgt het nummer zijn voltooiing als een pianoconcert in mineur met Rick Wakeman in de hoofdrol.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Martin Broekmans op 15-11-2017
Vorige week heb ik dit boek cadeau gekregen van mijn vrouw. Ik heb het in een paar avonden uitgelezen. Wat een mooie bundel verhalen over de meesterwerken en (bijna) vergeten nummers uit de historie van de pop -en rockmuziek. Prachtig is ook de manier waarop de schrijver een toevallige ontmoeting met zijn idool beschrijft. Een must-have voor iedere muziekliefhebber. Ik heb m'n oude platen na het lezen van dit boek direct weer van zolder gehaald!