Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

TUIN 2.0 Dan ontwerp je het toch gewoon zelf!

Auteur

Marcel Damen

Uitvoering
Wire-o
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Jarenlang heb ik tuinen ontworpen en nog steeds zie ik mensen worstelen met het begrip ‘tuin’. Hoe maak je een tuinontwerp dat bij jou en jouw omgeving past? Waar moet je op letten als je van je tuin een paradijsje wilt maken? Aan de hand van een logisch stappenplan, aangevuld met een aantal regels uit de tuinarchitectuur en tips uit de praktijk leidt “De Tuin 2.0” je door het ontwerpproces. Ondanks de vele anekdotes die tussen de tips staan is het vooral een doe-boek. Je gaat zelf aan de slag en maakt een mooi ontwerp van jouw eigen tuin.

Over de auteur

Marcel heeft naast zijn werk jarenlang met veel plezier tuinen ontworpen voor particulieren en hoveniers, maar ziet nog steeds dat veel mensen worstelen met hun tuin en dat met name het ontwerp ervan. Toch is het niet zo moeilijk als het lijkt, als je maar een aantal logische stappen volgt. En die stappen staan in zijn boek “De Tuin 2.0”, aangevuld met tips en anekdotes van een zeer ervaren en enthousiaste tuinontwerper.

Productinformatie

ISBN
9789402241167 / 978-94-022-4116-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-12-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Wire-O
Pagina's
134
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Voordat je je vol enthousiasme op een vel papier stort nog even iets dat niet over het hoofd mag worden gezien: de menselijke maat. Bij al de elementen die je ontwerpt voor jouw tuin is het belangrijk dat je uitgaat van dit gegeven. Een pad naar de voordeur in een klein tuintje zal in veel gevallen toch ooit bereden worden met een kinderwagen of een rollator, dus is het handig ervoor te zorgen dat oma niet tussen de rozenstruiken beland, toch? En wat te denken van die pergola, die je 180 centimeter hoog hebt gemaakt, terwijl jouw partner boven 190 centimeter uitkomt. Ook leuk: het terras achter de woning dat net niet groot genoeg is als er bezoek komt! Zit oom Karel toch mooi met twee stoelpoten in het gras te wiebelen. Mag hij nog blij zijn, dat er geen vijver aan de rand van het terras ligt…
Als jij je afvraagt welke maten je moet aanhouden, kan ik maar één advies geven: pak een rolmaat en ga meten! Meet gewoon op hoeveel ruimte je nodig hebt als je loopt, zit of ligt. En wees niet te zuinig, want na de aanleg is het vaak prijzig om fouten te herstellen. Natuurlijk zijn er wel standaardmaten.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek