Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Krelis

Auteur

Thera van Leeuwen

Uitvoering
Paperback
Reviews
1 reviews
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Krelis en Hortsik hebben echt bestaan. Zij zaten al generaties lang in onze familie. Mijn vader heeft met ze gespeeld en mis-schien zijn vader of moeder ook. Wij, als kinderen, in ieder geval wel en onze kinderen ook. Hortsik is in 1986 verdwenen maar Krelis is er nog. Hij staat veilig bij één van mijn broers. Zelfs onze kleinkinderen weten wie Krelis is. Helaas is hij te oud voor hen om mee te spelen. Daarom heb ik dit kinderverhaal geschreven. Zo blijft Krelis toch een onderdeel van hun jeugd.

Over de auteur

Thera is in 1952 geboren en moeder van drie kinderen. Een zoon, dochter en pleegzoon Johan die doof en autistisch is. Haar twee kleindochters zijn dagelijks bij haar over de vloer. Thera is werkzaam op de redactie bij een omroep. Zij zorgt voor de inrichting van de opnamestudio en fungeert zo nu en dan als presentatrice. Schrijven doet ze al haar hele leven en ze deelt het graag met u.

Productinformatie

ISBN
9789402241358 / 978-94-022-4135-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-12-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
74
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Op een dag waren de kinderen erg wild. Krelis werd overal naartoe gegooid en er werd aan hem getrokken. “Nee, niet doen! Zo ga ik kapot!” riep Krelis maar kinderen kunnen geen poppenstemmetjes horen en ze gingen gewoon door. Toen gebeurde het! Krrrakkk! De arm van Krelis scheurde eraf. “Oh, Mama. Krelis is kapot!” riep één van de kinderen. Krelis keek naar zijn armen. Warempel, hij had er maar één! De andere arm had het kind in haar handen. Het kind was behoorlijk geschrokken en moest erg huilen. De Mama kwam snel aangelopen. “Wat is er aan de hand! Waarom huil je zo”, vroeg ze verschrikt. Het kind hield de arm van Krelis omhoog en huilend zei hij: “zijn arm is kapot. Het ging per ongeluk en nu is Krelis kapot! Hij heeft vast heel veel pijn!” De Mama troostte het kind en zei: “Nee lieverd, poppen voelen gelukkig geen pijn. Dat is maar goed ook, want zo wild als jullie spelen, zou Krelis elke dag moeten huilen van de pijn. Ach, hoe moet het nu met Krelis?

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Ron van Leeuwen op 11-01-2018
Ik heb daar ook nog mee gespeeld en Krelis bij de oude vrouw achtergelaten. Voor mij zeer herkenbaar uit mijn jeugd. Leuk en vlot leesbaar kinderboek.