Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vriendjes voor altijd

Auteur

John en Arnold Sitskoorn

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het verhaal gaat over twee vriendjes die samen spannende avontuurtjes beleven. Dikkie zegt tegen Leentje, als iemand dood gaat, hij een sterretje aan de hemel wordt. Als Dikkie gaande het verhaal ziek wordt gaat Leentje bij een wedstrijd alles uit de kast halen om een sterrenkijker voor z’n vriendje te winnen. Maar helaas wordt Dikkie steeds zieker en komt te overlijden. Aan het einde van dit spannende en ontroerende boek boek zien we hoe Leentje zijn leven oppakt en hun vriendschap een nieuwe vorm heeft gekregen. Als je iemand die je lief hebt in je hart draagt, zal deze nooit uit je leven verdwijnen.

Over de auteur

De broers John (auteur) en Arnold Sitskoorn (illustrator) hebben samen de wens gehad om een spannend kinderboek te schrijven. Deze wens is werkelijkheid geworden met het boek "Vriendjes voor altijd". De onvoorwaardelijke vriendjes Leentje en Dikkie beleven  spannende avontuurtjes waarbij zij onder andere bijna schipbreuk lijden met een roeiboot. Ook krijgen ze problemen met  "wazoeri's", de gevaarlijke insecten. Dikkie zegt als je dood gaat, je een sterretje aan de hemel wordt. Als Dikkie gaande het verhaal ziek wordt laat Leentje zijn trouwe vriendschap goed zien en gaat hij alles uit de kast halen om bij een wedstrijd een sterrenkijker te winnen voor zijn zieke vriendje. Helaas wordt Dikkie steeds zieker en komt te overlijden. Aan het einde van het verhaal zien we hoe Leentje zijn leven oppakt en hun vriendschap een nieuwe vorm heeft gekregen.
Met dit avontuurlijke en ontroerende boek willen we ook een positieve bijdrage geven aan jonge kinderen, die geconfronteerd zijn met een overlijden van een naaste, zodat zij dit verlies een plekje kunnen geven. Als je iemand, die je lief hebt, in je hart draagt, zal deze nooit uit je leven verdwijnen.
Met dit (voorlees)boek doelen wij op de leeftijdscategorie van 3 tot 12 jaar (ook oudere mensen mogen het lezen).

Productinformatie

ISBN
9789402241587 / 978-94-022-4158-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-12-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
170
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

'Dikkie!’ schreeuwt Leentje. 'Rennen! Wazoeri's!' Dikkie ziet de vliegende oranje beesten achter zijn vriendje aan komen. Samen rennen ze langs de beek om zo snel mogelijk het bos uit te komen. Maar het is nog een heel eind. Leentje kijkt even om of de wazoeri's het al hebben opgegeven. Maar nee hoor. Ze vliegen nog steeds achter hen aan. Het zijn er zo veel dat Leentje hun gezoem kan horen. Dan krijgt Dikkie opeens weer een hoestaanval. De arme jongen moet nu hoesten en rennen tegelijk. Dit gaat niet goed, denkt Leentje. Hij neemt een dapper besluit.
Als ze langs een dikke rij rietpluimen komen geeft hij Dikkie een duw. Al hoestend verdwijnt Dikkie tussen de rietpluimen.
Leentje gaat midden op het pad staan en wacht tot de wazoeri's er weer aankomen. Hij zwaait met zijn handen in de lucht en roept: 'Hééé, lelijke wazoeri's. Hier ben ik, pak me dan!' Onmiddellijk komen de wazoeri's achter hem aan. Zo snel hij kan schiet Leentje door het bos, hij springt over takken en greppels en duikt onder overhangende takken door. Maar hij wordt ook steeds moeier. Het is niet zo ver meer naar de rand van het bos, maar zijn benen willen niet meer. Nu wordt Leentje echt bang. Hij gaat zijn huis niet halen, de wazoeri's zitten hem op de hielen. Leentje rent en rent, maar die gemene prikbeesten zijn nu vlak achter hem.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek