Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Moed van het hart

Auteur

Feino Blanka

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
26 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Sjahara en Jaason gaan samen op pad om de Tovenaar Zordun te verslaan. Onderweg krijgen ze gezelschap van een paar gezinnen die op de vlucht zijn voor deze Tovenaar-Koning. Diens tirannie heeft hen uit de stad Malnobla verdreven. De Tovenaar-Koning van Aggessorië is alom berucht om zijn meedogenloosheid en zijn verdorven lust naar macht en overheersing. Sjahara is de enige die hem kan vernietigen. De Magische Waterval heeft haar de Magie en de kracht gegeven om hem te verslaan. Tijdens haar reis komt ze een paar volken tegen die de Oude Taal spreken.

Dit verhaal is puur Fantasy. Er komen Heksen, Tovenaars, Magica’s en monsters in voor. Sjahara en Jaason komen voor een aantal hindernissen te staan, die ze moeten overwinnen. Samen met hun gezelschap komen ze steeds dichterbij hun doel: Het vernietigen van de Tovenaar Zordun.

Over de auteur

Feino Blanka is geboren in Hoogeveen. Ze is haar hele leven al gefascineerd door Fantasy en Sci Fi. Dus voor haar was het heel natuurlijk om een Fantasyverhaal te schrijven. Als creatieve duizendpoot is Feino altijd wel met iets bezig. Ze heeft een levenslange passie voor taal en talen. Ze is nu bezig met het leren van Japans en Welsh en is bezig haar kennis van het Esperanto te vergroten en te verbeteren. Voorts houdt ze zich bezig met de Wet van de Aantrekking, met Reiki en Ho’oponopono.

Productinformatie

ISBN
9789402242065 / 978-94-022-4206-5
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
12-01-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
432
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

"Zorduns macht zal breken,
Sjahara en Jaason zijn de spil,
Zij zullen altijd overwinnen,
Met de moed van hun hart.
 
Komt allen mee,
Helpt de kinderen,
Viert hun zege met ze mee,
Met de moed van ons aller hart."

De Tovenaar-Koning van Aggessorië stond voor een raam van zijn studeerkamer en staarde broedend naar buiten. Zijn kraaien waren al dagen weg. Zouden ze het gezelschap van die duivelse Sjahara wel gevonden hebben?
Hij zette zijn handen op de brede kozijnen en zuchtte diep. Had hij er verkeerd aan gedaan om die vogels er op uit te sturen? Zijn oren vingen een bekend geluid op. Met een ruk schoot zijn hoofd omhoog. Ja! Daar! Daar! Ze kwamen er aan! Hij kon ze duidelijk zien. Een verheugde glimlach verscheen om zijn lippen. Zo te zien hadden de vogels goed nieuws voor hem! Dat kon hij uit hun gedrag opmaken. Met een gebaar opende hij het raam van zijn studeerkamer helemaal. Ze konden nu elk moment hier zijn.
Zijn vreugde was echter van korte duur. Hij zag hoe zijn kraaien opeens een andere kant op vlogen. Hun gekras werd onsamenhangend en de vogels botsten in de lucht bijna tegen elkaar op. Wat was er nu gebeurd? Zijn kraaien waren duidelijk in de war. Het leek wel alsof ze opeens niet meer wisten welke kant ze op moesten vliegen om bij het paleis te komen! Iets of iemand moest hun richtinggevoel hebben verstoord! Zordun reikte naar hen met een bezwering. Hij wilde ze naar zich toe loodsen. Maar het was alsof zijn bezwering tegen een onzichtbare muur botste. Zordun gaf zijn bezwering nog meer kracht. De kraaien moesten naar hem toe komen! Maar weer had zijn betovering geen effect. Ze botste weer op die onzichtbare muur en kaatste naar hem terug! Zordun slaakte een korte kreet van schrik. Wie of wat kon dat voor elkaar gekregen hebben?
Opnieuw probeerde hij de vogels bij zich te roepen. En weer mislukte zijn poging! De Tovenaar-Koning brulde van woede! Machteloos moest hij toezien hoe de kraaien zich in alle windrichtingen verspreidden.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Juliette op 20-02-2018
Moed van het hart is een spannend lang verhaal, waar je vele middagen mee op de bank kunt doorbrengen. Je wordt meegenomen in een wereld vol tovenarij. Heel bijzonder is ook het gebruik van de taal Esperanto, die gelukkig wel wordt vertaald naar het Nederlands.
door Petro op 03-03-2018
Het boek is een verbluffende combinatie van de belevenissen van gewone mensen die vluchten voor een tiran en zich onderweg moeten zien te redden, maar die daarnaast allerlei zeer fantastische dingen meemaken, zowel ten kwade als ten goede. De goede zaken en de moed van hun hart helpen hen de tirannie te verdrijven. Dit alles wordt in levendige taal beschreven.