Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Schaduwwezen

Auteur

Karin Kramer-ten Velde

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

In de toekomst beschermen Ddetholedig de mensheid in het geheim tegen Halltudedd, wezens die in de nacht op mensen jagen. May is zo’n beschermer, maar inmiddels is ze Aarde zat. Tot ze opdracht krijgt om de jonge Decan te beschermen, iets wat uitmond in een strijd om te overleven. Al snel verandert Mays leven in een race tegen de klok waar survival hand in hand gaat met het ontrafelen van geheimen. Bovendien wordt langzaam duidelijk dat niets is wat het lijkt, niemand de waarheid lijkt te spreken en dat er veel meer op het spel staat dan ze dacht.

Over de auteur

Karin Kramer-ten Velde is geboren in 1986 en hield al van jongs af aan van lezen. Tijdens haar jeugd las ze vrijwel alle boeken uit de plaatselijke bibliotheek. Vooral griezelboeken en fantasyboeken waren erg populair. Ook op latere leeftijd bleef lezen belangrijk. Tijdens haar studieperiode kwam tijdens een college taalwetenschappen een idee in haar op. Geïnspireerd op een filmtrailer en gewapend met uitleg over het ontstaan van talen begon ze te schrijven, en schaduwwezen was het resultaat.

Productinformatie

ISBN
9789402242973 / 978-94-022-4297-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-02-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
324
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ze ontdekte de Halltudedd links en rechts van haar net op tijd om weg te kunnen duiken voordat een van de Halltudedd haar had kunnen grijpen. Zonder te aarzelen sprong ze naar het dak van het hotel tegenover haar. Op het moment echter dat ze zichzelf afzette voelde ze een benige hand om haar enkel en door de trappende beweging die ze maakte – die er overigens wel voor zorgde dat de Halltudedd losliet – kon ze zichzelf niet genoeg vaart meegeven, waardoor ze het dak van het hotel miste . Wel kreeg ze de rand van een klein balkon te pakken en zonder te aarzelen zette ze zich daaraan af en slingerde ze zichzelf door een onderliggend raam. Een paar kleine glasscherven schaafden haar huid, maar May gaf er niet om: haar huid kon een stuk meer hebben dan de menselijke en morgen zou er niets meer van te zien zijn.


De kamer waar ze, begeleid door veel gerinkel in terecht kwam was schemerig en May onderscheidde een bureau met stoel. Lang tijd om de omgeving in zich op te nemen kreeg ze echter niet, want de Halltudedd waren haar achterna gekomen. Ditmaal was zij echter in het voordeel, omdat de Halltudedd niet allemaal tegelijkertijd door het gebroken raam konden komen. Bovendien had May een lichtknop ontdekt, vlak naast haar en zonder te aarzelen drukte ze erop.


De kamer was plotseling in helder licht gehuld en de Halltudedd die als eerste was binnengekomen krijste en sloeg een hand voor zijn ogen, waarop May haar pistool op hem richtte en hem neerschoot. Hierop viel het wezen achterover het raam uit, waarbij het meerdere van zijn soortgenoten met zich meenam. Ondanks het felle licht probeerden er echter toch nog wat binnen te komen en May deed net een greep naar haar zijde om haar pistool bij te laden, toen ze links van haar een deur hoorde opengaan.


Een snelle blik opzij leerde haar dat de hotelkamer bezet moest zijn geweest, en dat de huurder ervan wakker was geworden.


Geweldig, ook dat nog.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Mrs Hi Heels op 16-05-2018
Wat een heerlijk boek om te lezen. Hoe verder je komt, des te meer wilde ik weten waarom het tijdstip zo belangrijk was. Mooi hoe de zaken samen komen.Vlot en spannend geschreven en heerlijk een boek waarin een keertje niet alles geromantiseerd is.
door Erik-Jan Krielen op 26-07-2018
Spannend van begin tot einde. De twee hoofdpersonages hadden een mooie dynamiek die op natuurlijke wijze hun verschillende beeld op de wereld benadrukte. En er zaten een aantal goed doordachte twists in die ik erg kon waarderen.