Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het Groot ABC voor Blijer Presenteren
Zo word jij een authentiek spreker HARDCOVER

Auteur

Marjolein Diks

Uitvoering
Hardcover
Prijs
31 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Het Groot ABC voor Blijer Presenteren helpt sprekers van hun podiumvrees af, een eigen presentatiestijl te vinden en een goed verhaal te vertellen. PresentatieExpert Marjolein Diks helpt sprekers zich bewust te worden van kwaliteiten die zij al in zich hebben om een authentiek spreker te zijn. Veel boeken over presenteren gaan over het aanleren van technieken. Dit boek niet. Dit boek gaat over afleren wat je jezelf hebt aangeleerd. Omdat in iedereen al een blije spreker zit!

Winnaar Boekgoud Publieksprijs 2017 in de categorie 'Management'

Over de auteur

Het verhaal van Marjolein Diks als ondernemer begint op 28 februari 2015 als zij besluit om na een lange communicatiecarrière bij de Rijksoverheid een ander pad in te slaan. Zij zag collega’s in hun presentatie worstelen met zichzelf en hun taaie boodschappen. Ze zag de aandacht van het publiek wegtrekken en de belangrijke boodschap niet landen. De boodschap van een blije spreker heeft meer impact. En verdient het om gehoord te worden.

Productinformatie

ISBN
9789402243383 / 978-94-022-4338-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-03-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
334
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

WAT DOE IK MET MIJN ARMEN? Ik krijg die vraag eigenlijk alleen vaak van mannelijke coachees. ‘Maar wat moet ik dan met mijn armen doen?’ En die vraag snap ik, maar ze is tegelijkertijd ook best een beetje vreemd. Want mannen maken zich geen zorgen over hun armen als ze bij de koffiemachine staan. Of in de rij bij de Albert Heijn. Of wanneer ze hun vrouw helpen bij de afwas. Het is een vraag die zij zich vooral stellen als ze moeten presenteren. Dan is er kennelijk een heel andere verwachting van ‘armen’. Alsof ze dan ineens speciale controle vergen en hevige aansturing?  PRESENTATIEMODUS Als je het zo bekijkt, is dat wel bijzonder. Want jouw armen doen jouw hele leven al wat ze moeten doen, zonder dat je je daar op enig moment bewust van bent of hoeft te zijn. Maar juist op een podium wordt het dan ‘een dingetje’. Ik zie vaak mannen die in de ‘presentatiemodus’ gaan staan: handen voor hun buik met vingertoppen tegen elkaar (de gevarendriehoek), handen achter de rug (de schoolmeesterpositie), of de handen voor het kruis (de voetbalvariant). En het ziet er allemaal zo onnatuurlijk uit! Van die houding alleen zou je je al ongemakkelijk voelen!  ARMEN HOEVEN GEEN REGIE Hoe fijn is dat nu, om allerlei aangeleerde trucjes te moeten toepassen om gewoon te kunnen praten? Hoe zou het zijn als je stopt met die regie te willen voeren over je armen en handen? En ze gewoon te laten doen wat ze jouw hele leven al doen? Het mooie is dat ze dan vanzelf gaan bewegen als je gaat praten! Armen hebben namelijk helemaal geen regie nodig. Ze ondersteunen jouw lijf en jouw gedachten al jaren, gewoon, omdat ze dat doen. Heb jij last van ‘regie op je armen’? Doe dan oefening IV.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek