Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Je bent meer dan je brein
Geest, ziel en lichaam in bijbels perspectief

Auteur

Jenö Sebök

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Veel mensen kunnen niet geloven dat er een geestenwereld is die ons beïnvloedt. Dat er mensen door boze geesten gebonden zijn, kunnen zij nog minder geloven. Hierdoor hebben zij ook geen remedie tegen demonie. Bevrijdingspastoraat zien zij als kwakzalverij. Deze studie biedt een model waarbinnen het bestaan en het werk van demonen logisch verklaard wordt. Voorwaarde is wel dat je in een onzichtbare werkelijkheid gelooft. Maar wie gelooft daar niet in? Als je gelooft in een hiernamaals en de heilige Geest moet je ook in een geestelijke wereld geloven. Dit model geeft ook inzicht in de werking van geesten op de psyche van de mens. Die invloed ondervinden we allemaal, daarvoor hoef je niet bezeten of gebonden te zijn. Hoewel de mens een natuurlijke eenheid vormt, moeten we lichaam, ziel en geest van elkaar onderscheiden.

Over de auteur

Jenö Sebök (1944) was ouderling in een PKN-kerk te Putten, toen hij in 2005 geconfronteerd werd met iemand die bevrijd moest worden van gebondenheid aan een kwade macht. Sinds zijn pensionering maakt hij deel uit van het interkerkelijke Team voor Bevrijding en Innerlijke Genezing te Ermelo. Bevrijdingspastoraat is een betrekkelijk jonge vorm van pastoraat, waarin nog veel te leren valt. In de jaren dat de schrijver zich hiermee bezig houdt kreeg hij steeds meer behoefte aan een bijbels mensbeeld waarin spiritualiteit een prominente plaats krijgt. Hij is erop gaan studeren en dit boek is het resultaat.

Productinformatie

ISBN
9789402243796 / 978-94-022-4379-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-03-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
146
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Een ander voorbeeld uit de Bijbel. Toen Petrus in de gevangenis zat en naar alle waarschijnlijkheid net als de andere apostel Jacobus door Herodes onthoofd zou worden, was de gemeente bij elkaar in het huis van de moeder van Johannes. Daar baden ze de hele nacht voor hem. Petrus werd door een engel op wonderbaarlijke manier bevrijd en klopte aan de poort van het huis. Het dienstmeisje Rhodé vertelde de bidders dat Petrus aan de poort stond, maar men wilde haar niet geloven. ‘Het zal z’n engel zijn’, zeiden zij. Hand. 12 Waarom dachten zij dat het zijn engel was? Volgens de meeste commentaren dachten zij aan z’n beschermengel. Het geloof aan beschermengelen was niet ongewoon in het Israël van die dagen. Mat. 18:10 Maar waarom zou zijn beschermengel aan de deur van het huis kloppen, als Petrus zelf er niet bij was? Waarschijnlijker is dat zij dachten dat Petrus gestorven was en dat het meisje zijn geest had gezien. In alle culturen zijn er mensen die geloven dat de geest van een gestorvene nog enige tijd op aarde rondwaart. En engel kan een synoniem zijn voor geest. Hand. 23:8 De materialistische neuroloog prof. Swaab mag dan zeggen "Je bent je brein" - de Bijbel zegt: "Je bent geest en je hebt een brein".

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek