Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Letterfeest
Voor elke letter een vers

Auteur

Mieke van de Rijdt

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Kent u het nog?
‘A is een aapje, dat eet uit z’n poot
B is de bakker, die bakt voor ons brood’

Dit bekende versjesboek van Rie Cramer is de inspiratie geweest tot het maken van een nieuw boek, na het ‘ZieZing-boek’ (2017, oude kinderliedjes in een nieuwe jas).
De illustraties, warme en kleurrijk samengestelde collages, zijn in dezelfde kenmerkende stijl als in het eerste boek. Beide boeken vormen hierdoor een mooi geheel. Zowel beeld als tekst zijn gemaakt met een knipoog naar de lezer wat het boek voor groot en klein aantrekkelijk maakt.
Jonge lezertjes brengt het spelenderwijs in aanraking met lezen, schrijven en het herkennen van letters. De versjes staan daarom zowel in drukletters als schrijfschrift in het boek.

Over de auteur

Mieke van de Rijdt heeft lang in de kinderopvang gewerkt waar liedjes en versjes er vanzelfsprekend bij horen. Kinderen vinden het prachtig en het helpt hen bij het leren en onthouden van nieuwe woorden. Zelf nieuwe woorden bedenken en rijmen geeft ze veel plezier. Toen Mieke’s oudste kleinkind vier werd, was het voor haar dan ook geen vraag wat voor boek het deze keer moest worden: een ABC-boek met nieuwe versjes! Ook in dit boek zijn persoonlijke herinneringen verwerkt. Zoals de eerste schrijfpogingen van haar toen vierjarige dochter in het ABC-versje, en woordjes uit haar schrijfschriftje van groep 3.

Productinformatie

ISBN
9789402244175 / 978-94-022-4417-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-03-2018
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 6 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
58
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Letterfeest G

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Betty op 18-06-2018
Wat een prachtige opvolger van Het ZieZing-boek!
In grappige, eigentijdse versjes bij kleurrijke illustraties komen in dit boek alle letters van het alfabet voorbij. Precies wat peuters en kleuters zo boeit wanneer ze in aanraking komen met die magische wereld van "Mijn letter..!" en al die andere letters en woorden in de grote-mensenwereld om hen heen. Met recht een Letterfeest van ontdekking en herkenning!