Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een loopbaan bij de politie Amsterdam
Wat maak je mee tijdens 44 jaar dienstervaring?

Auteur

G.H. Kraaier

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wat kun je verwachten als je gaat solliciteren bij de politie? Politie is een mooi beroep. Je gaat met mensen om en elke keer is de situatie weer anders. Je zult nooit hetzelfde meemaken. G.H. Kraaier heeft bij de politie in Amsterdam gewerkt van 1974 tot 2018 en hij beschrijft in dit boek zijn loopbaan. Tijdens zijn werk maakt hij van alles mee, van thuishulp tot aan het uitschrijven van verkeersboetes. Als je aangenomen wordt bij de politie, dan heb je een afwisselende baan. Durf jij het aan?

Over de auteur

Sinds 1 januari 2018 is G.H. Kraaier met vervroegd pensioen gegaan, na 44 dienstjaren bij de politie Amsterdam. Hij is onderdeel geweest van de Gemeentepolitie, regiopolitie en op het laatst de Nationale Politie. Veel bijzondere zaken, maar ook zaken waarbij je de burger hulp biedt, is een genoegdoening.

Productinformatie

ISBN
9789402246049 / 978-94-022-4604-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-06-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
112
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

De eerste nachtdienst, die ik daar draaide was het direct bingo. Ik reed samen met de marechaussee der eerste klasse in een burger VW kever. We kregen de melding, dat er ingebroken zou worden bij de NP-markt. Dit was een supermarkt aan de Slijperweg. Direct gingen wij er heen. Het personeel van de supermarkt was zo stom geweest om de lege pallets voor de deur op te stapelen. De pallets waren door de daders gebruikt om op het dak van de NP-markt te komen. Mijn collega en ik hebben toen ook gebruik gemaakt van de pallets en zo liepen wij op een gegeven moment op het dak van de supermarkt. Op het dak was een glazen koepel gemaakt en via deze koepel kon je zo in de supermarkt kijken. Wij zagen de twee daders al in de supermarkt lopen. Ze hadden een ruitje vernield van de koepel en waren via ijzeren beugels, die aan de binnenzijde van het pand tegen de muur zaten, naar beneden geklauterd.
Achteraf bleken het bekende figuren te zijn uit de Rimboe (zo werd de woonwijk in noord genoemd). Plotseling hoorde ik achter mij een geklik van het doorladen van een vuurwapen. Toen ik mij omdraaide zag ik, dat een collega, die ter assistentie ook was gekomen, inmiddels ook op het dak was gekomen en dat hij zijn pistool doorlaadde. Ik wist niet wat mij overkwam. Kon dit zo? Proforma pakte ik ook maar mijn pistool, maar ik wist bij god niet wat ik er mee moest doen. Het roepen naar de daders, dat zij naar boven moesten komen had geen effect. Zonder dat ik mij het besefte, zag ik, dat deze collega aanlegde en vervolgens een schot loste de supermarkt in. Hij schoot zo vanaf het dak en tientallen meters naar beneden. Dit wetende, dat de FN niet verder dan tien meter scherp kon schieten.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek