Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ondernemen voor Coaches
Eerst een goede ondernemer, dan pas een fantastische coach

Auteur

Sander Goethals

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (7 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Je bent coach geworden om anderen te helpen, je wilt iets toevoegen. Alleen dan ben je er nog niet want mensen moeten eerst van je gehoord hebben en je vertrouwen voordat jij ze mag coachen. Voor een gevulde coachingspraktijk moet je eerst een goede ondernemer zijn voordat je iemands fantastische coach mag wezen. Dat ondernemerschap ligt niet iedereen van nature en leer je ook niet zomaar op school. Dit boek bespaard je tijd en frustratie door alle aspecten te behandelen die horen bij het opzetten van een coachpraktijk. Handig bij elkaar en helemaal toegespitst op de wereld van een coach. Kijk voor nog meer hulp ook op www.ondernemenvoorcoaches.nl!

Over de auteur

Sander Goethals is bedrijfseconoom en organisatiepsycholoog. Ruim 10 jaar zelfstandig organisatie adviseur en sinds 2015 initiatiefnemer van de website Coachgezocht.nu. Hiermee heeft hij veel over de uitdagingen van coaches geleerd. In Ondernemen voor Coaches combineert hij die ervaring met zijn bedrijfskundige achtergrond. Waarom? Hij wil op die manier impact hebben door een bijdrage te leveren aan het succes van anderen en specifiek coaches in staat stellen om zoveel mogelijk mensen te helpen met hun coachingsvraag.

Productinformatie

ISBN
9789402246315 / 978-94-022-4631-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-09-2018
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf 16 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
166
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Stel zoveel mogelijk vragen over coaching in het algemeen om je in te kunnen leven in de situatie van de coach zoekenden.

Probeer goed te luisteren naar de behoeftes van deze mensen, vrij van je beeld over hoe coaching zou moeten zijn of wat de coachee belangrijk zou moeten vinden volgens jou. De werkelijkheid die je aantreft zou wel eens een hele andere kunnen zijn dan naar jouw mening wenselijk is.

Het is goed om uit deze gegevens een aantal kenmerken te filteren van jouw ideale klant zodat je jouw communicatie hierop kunt afstemmen. Wat is de grote uitdaging die hij/zij heeft? Hoe zou hij/zij die verwoorden? Wat is de grote wens van jouw ideale klant? Hoe zou hij/zij die verwoorden?

De manier waarop jij je toegevoegde waarde gaat communiceren moet hierop aansluiten. Dit zal een logisch geheel moeten vormen wil jouw ideale klant zich aangesproken voelen. Dat wil overigens niet zeggen dat je andere mensen uitsluit of nee gaat verkopen. Het zegt alleen iets over waar je jouw energie op gaat richten.

Naast het communiceren van je toegevoegde waarde is jouw ideale klant ook een goed startpunt voor je overige productkenmerken. Wat is zijn/haar achtergrond? Leeftijd? Locatie? Wat zou deze klant bereid zijn te betalen voor een coaching-sessie? Wat zou ik deze ideale klant kunnen geven als gratis teaser of kennismaking? Vind deze klant het productkenmerk "locatie" belangrijk? Wil deze klant maatwerk of een standaardproduct?

In hoofdstuk 8 ga ik nog wat meer in op het verwoorden van je toegevoegde waarde waarmee je taal geeft aan jouw boodschap naar coach zoekenden.

Hieronder noem ik een aantal punten die jouw toekomstige cliënten interessant zouden kunnen vinden om van hun coach te weten en daarmee ook van doorslaggevend belang kunnen zijn in hun keuze om al dan niet voor jou te kiezen.

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Gerald Kalka op 10-10-2018
Een échte aanrader voor toekomstige ondernemers en coaches. Mijn complimenten aan de auteur voor zijn zéér gebruiksvriendelijke manier van schrijven.
door M. Determan op 24-11-2018
Erg prettig geschreven boek makkelijk wegleest. De schrijver geeft een enthousiast overzicht van alle zaken die men tegenkomt bij het opzetten van een eenmansbedrijf, met een specialisatie voor coaches. Alle aspecten worden helder behandeld, van de communicatie tot de administratie.

Indien je zelf van plan bent om als zelfstandige (coach) te starten dan is dit boek zeker een aanrader!
door Mijke op 08-06-2020
Het is een makkelijk leesbaar boek met duidelijke tips en ideeën. Het geeft een mooi overzicht van de belangrijkste elementen binnen het ondernemen als coach. Heel fijn om dat zo allemaal bij elkaar in één boek te hebben staan.
Het is prettig dat het specifiek voor coaches is geschreven, daardoor spreekt het nog meer aan en tot de verbeelding. Sander geeft ook duidelijke voorbeelden.

Ben je een (beginnend) coach dan raad ik dit boek zeker aan!
door Isabella op 14-10-2020

Ik ben dit boek gaan lezen voor mijn eigen coachingpraktijk te beginnen.
Het is een fijn boek om te lezen, duidelijk geschreven met veel bruikbare tips.

Niet alleen voor coaches maar voor iedere zzper.


door Dinja Buitendijk op 10-02-2021
Ik ben met het boek begonnen en krijg er enorm veel energie van! Zit hier met post-its, kleurtjes en notitieboekjes, zo lekker. Dus dank voor je inspiratie!
door Mark op 14-02-2022
Prima boek voor beginnende coaches. Een complete handleiding.
door Bart op 07-06-2022
Inzichtgevend, praktisch en ondersteunend voor mijn eigen ontwikkeling als coach. Alles is mooi gebundeld waardoor het overzichtelijk is en makkelijker toepasbaar.