Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zaans groen in de achtertuin
Een bundel vol historie, persoonlijke verhalen en liefde voor de Zaanstreek

Auteur

Yvonne de Graaf

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

De Zaanstreek is niet alleen mooi, het is elke dag anders. Het leeft, de bootjes en de Zaanbrug. Op de bootjes gaan ‘s avonds de lichtjes aan. In deze bundel staan leuke en mooie verhalen die in het kort vertellen wat de Zaanstreek is. Over bewoners, bedrijven, horeca, wonen en gemeentes. De Zaanse klederdracht en de windmolens, waar de Zaanstreek bekend om is. De rijstpellerij, de Zaanbrug, iedere ochtend als Yvonne ‘s morgens de gordijnen open doet dan kijk zij daar naar. Dan zie je de bootjes langs komen. Aan de overkant is Wormerveer daar zie je de fietsers en de auto’s langs rijden. Er is natuurlijk nog veel meer. Hiervoor kunt u het boek lezen, wat zeker de moeite waard is!

Over de auteur

Yvonne de Graaf werd geboren op 4 februari 1953 op de Parkstraat 3 in Zaandam. Op driejarige leeftijd verhuisde zij naar de Vergiliusstraat 43 in de Rosmolenwijk, waar zij haar jeugd heeft doorgebracht. Later is ze gaan wonen aan de Zaan. Zij is geïnspireerd door haar omgeving. De Zaan is niet alleen mooi, het is elke dag anders. Het leeft, de bootjes en de Zaanbrug. Dit is inmiddels alweer haar vierde boek.

Productinformatie

ISBN
9789402246766 / 978-94-022-4676-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-08-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
114
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Slapen op de Hotelboot, gezellig eten op het Pannenkoekenschip aan de Zaanweg

Het is heel mooi om te zien, zomaar ergens aan de oever van de zaan. In het water vlakbij de Zaanbrug, ligt een knal gele boot. Als je voor de brug staat, zie je de boot al liggen.

Op het Pannenkoekenschip kunt u voor weinig geld, lekker en betaalbaar genieten van een van de vele soorten pannenkoeken of een heerlijk mals biefstukje, alles is mogelijk.

Met mooi weer kunt u lekker op het dek genieten van het bijzondere mooie uitzicht. Om u heen ziet u de booten en de plezierbootjes over de Zaan varen en aan de overkant kunt u de prachtige oude pakhuizen aan de Zaan zien. Een en al nostalgie.

Even verder aan de Zaan ligt de Piraten Schip Conversation Salon Miss Natalie L. B&B · in Wormerveer
Daar kun je logeren. Een leuke boot met vriendelijke mensen. En weer met uitzicht op de Zaan. Vanaf de hotelboot kunt u het terras van restaurant ‘de Herinnering’ en het ‘Bakkie Leut’ terras aan de Zaan zien.

Het wordt steeds voller en gezelliger aan de oever van het water. Bootjes varen langs, fietsers komen voorbij en aan de overkant al die nostalgische panden en nieuwbouw.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek