Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

12045 Dagen
De impact van pesten, seksueel misbruik en genderdysforie

Auteur

J.J. Noordeloos

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek beschrijft in detail het leven van een transgender en wat de impact is van pesten en seksueel misbruik op jonge leeftijd. Hoe bepalend zijn deze gebeurtenissen in je verdere leven? Een aangrijpend, persoonlijk en emotioneel verhaal van een ervaringsdeskundige.

Over de auteur

J.J. Noordeloos heeft op zijn zachts gezegd een bijzonder leven achter de rug. Ze is pas drieëndertig jaar maar haar leven is al roeriger geweest dan dat van menig ander. Het is alles behalve alledaags en ze heeft dit bijna tastbaar op papier gezet. Ze schittert in de details van haar beschrijvingen en weet daarmee de lezer te raken. Een verhaal dat raakt en inspireert.

Productinformatie

ISBN
9789402246964 / 978-94-022-4696-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
232
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De laatste tijd lees ik forums die er zijn op het internet. Plaatsen waar je van je af kan schrijven, een plek waar je ongezien jezelf kan wezen. Hetgeen je daar leest is een blik in de ander zijn ziel, gevoelswereld, dat wat de buitenwereld niet ziet. In onze wereld is de stem die je hebt gekregen van dat wat god wordt genoemd, vaak niet meer te onderscheiden van het geluid dat een maatschappij met zich meebrengt. Het gedragen woord overheerst en dicteert de menigte.
Als ik jouw verhaal lees neemt het mij mee zoals een boek een wereld schetst. Verwonderd raak ik en vaak ook ontstemt en ontheemd van hetgeen jij mij verteld. Verliezen kan ik mijzelf. Terwijl ik dacht dat dat alleen kon in sagen van nobele heren, vrouwen, heilige en verdoemden. Slaafs was ik in die zin. Bevrijd van dit alles lees en lees ik. Beseffend dat er geen einde zal komen. Oneindig zijn de woorden, vervormde letters die door de zinspeling tot een symfonie zijn ontstaan.
Vol van dromen en idealen was ik ooit. Een tijd waar ik nu op terug kijk een stuk geschiedenis dat is geschreven en nooit meer van zijn lading kan worden ontdaan. Dat wat mij heeft gebroken en gemaakt tot de mens die ik nu ben. Niet een verhaal dat wordt bezongen in liederen die van generatie op generatie verder zullen gaan. Het is een stem, net als die van zo velen, die in de menigte opgaat.
Mijn levensverhaal voel ik verplicht met je te delen. De moed heb ik gevonden om het op te schrijven. Schaamte, schuld, misbruik, bedrog, verdriet, verkettering en dood door misschien wel mijn toedoen zal ik aan je beschrijven. Een verklaring van mijn waarheid wel te verstaan.
Als ik alles de revue laat passeren in mijn gedachten komt er elke keer weer een stukje bij van dat wat ik wilde vergeten. Een schaduw die mij heeft beslagen, een demon die Jester heet. Iets wat ik nooit dacht te worden. Spijt heb ik niet van de keuzes die ik heb gemaakt wel kan ik nu mijn motieven inzien en begrijpen tot wat ik ben gedreven.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek