Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De longen uit mijn lijf
Longtransplantatie geeft hoop

Auteur

Stans Kors-Pero

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Een longtransplantatie geeft hoop. Stans en haar gezin hebben aangrijpende dingen meegemaakt, zij weet op een overtuigende manier dit over te brengen op papier. Ondanks de emotionele lading, laat ze haar verhaal niet zwaarmoedig aanvoelen. Door haar openhartigheid heeft ze een mooi boek gecreëerd, dat soms heel heftig is, maar wel duidelijk een beeld geeft van de realiteit. Met het oog op de recente ontwikkelingen omtrent de donorwet, is het resultaat een heel actueel, maar vooral indrukwekkend en ontroerend verhaal, wat hopelijk veel mensen steun zal bieden!

Over de auteur

Stans Kors-Pero komt oorspronkelijk uit Veldhoven. Ze heeft haar jeugd door gebracht in Québec, Canada. Eenmaal terug in Nederland sloeg ze haar vleugels uit in Drenthe. Samen met haar eerste man, Jan Feikens, kreeg zij drie dochters. Tijdens Jan zijn ziekte en na zijn overlijden, schreef zij altijd van zich af. Na een lange rouwverwerking kwam er meer rust in haar leven, ze hertrouwde met Cor, en toen de donorwet, opnieuw, veel in het nieuws kwam, besloot ze om Jan zijn wens uit te laten komen, in boekvorm.

Productinformatie

ISBN
9789402246971 / 978-94-022-4697-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-08-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
120
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Ongeloof, angst en verdriet op het moment dat we te horen kregen dat Jan ernstig ziek was. Hoop en verwachting dat medicatie zijn werk zou doen en het ziekteproces zou afremmen. Paniek toen we hoorden dat de medicatie niet aansloeg. Houvast aan een transplantatie… die nog de enige redding van Jan’s leven kon zijn.
En dan… , weer de angst na de screening omdat er misschien kankercellen gevonden konden worden. Kanker en transplantatie horen niet bij elkaar. Na weken van spanning, stress, ongerustheid en slapeloosheid en toch ook hoop, kwam het hoge woord eruit: groen licht! Met andere woorden, Jan zou op de wachtlijst geplaatst worden voor een of twee donorlongen.
Het wachten vergt veel geduld en hoe zieker (lees: benauwder, angstiger, en verstikkender) Jan zich voelt, hoe moeilijker het wordt om vertrouwen in een gezamenlijke toekomst te hebben. Maar dan… het telefoontje… de transplantatiearts… er zijn longen… de ambulance haalt jullie op… de vreugde… er zijn longen… de telefoontjes die gepleegd moeten worden om iedereen te informeren… Het is bijna niet te beschrijven hoe blij we zijn met dit bericht. We staan er even niet bij stil dat de donorlongen nog afgekeurd kunnen worden.
Maar de ‘nieuwe longen’ worden goedgekeurd. De dubbele longtransplantatie gaat door. Uren op dat ene kamertje gewacht, ongeduldig, wanneer horen we of het zal doorgaan? De laatste onderzoeken worden gedaan om te kijken of Jan geen infecties of wat anders onder de leden heeft. En dan, toch nog vrij snel, wordt Jan weggereden naar de operatiekamer. Het is zover. Tot de klapdeuren mogen we meelopen. Maar dan moeten we afscheid nemen. Alle spanningen van de afgelopen jaren komen er dan uit. Is dit de laatste keer dat we elkaar in leven zullen zien? Zal de operatie slagen en slaat hij morgen zijn ogen open met mooie, nieuwe, gezonde longen? We kijken elkaar aan, geven een lange en intense zoen en houden elkaar vast. "Het komt goed", zijn de laatste woorden die Jan sprak voordat hij weggereden werd achter de klapdeuren.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek