Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De avonturen van Ollie, Binkie en Kraai
Kinderverhalen bedacht door kleuters

Auteur

Chantelle Pickee

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De avonturen van Ollie, Binkie en Raai is een kinderverhalenboek over drie knuffelvrienden en hun kleutervrienden. Raai de Kraai woont in klas 1/2B en Ollie de Beer en Binkie het Varken in klas 1/2A van de Voorwegschool. Zij doen stoute en ondeugende dingen, maar stiekem zijn ze de helden van de kleuters.
De verhalen zijn bedacht door de 53 kleuters (4 tot 6 jaar). Zelfs de kleurrijke illustraties in het boek zijn gecreëerd door deze kinderen. Een bijzondere co-creatie van 53 kleuters en drie Verhalenfeeën: Chantêlle Pickee, Caroline de Vries en Kathalijn Giffen-van Hauwert.

Over de auteur

Dit is het derde kinderboek van Chantelle Pickee, de bedenkster van De Verhalenfee. Voor deze uitgave werkte ze samen met Caroline de Vries en Kathalijn Giffen - van Hauwert. Meer dan 50 kleuters konden meedoen aan een Verhalenfee-sessie. In deze sessies fantaseerden kleuters over hun knuffelvrienden rondom thema’s zoals Kerst, Pasen, het Zomerfeest etc. Het resultaat: een extra dik kinderverhalenboek vol kleuterfantasie!

Productinformatie

ISBN
9789402247367 / 978-94-022-4736-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-09-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
62
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ayman, Naut, Vera, Katie en Tom zijn met de bal aan het spelen in het bos. Dit keer zijn niet alleen Ollie en Binkie mee, maar ook Raai de Kraai. Wat een feest! Als ze wat dieper in het bos zijn gekomen, zien ze opeens een mooi rood bakstenen huis met een rieten dak. De kinderen rennen erop af. Als ze dichterbij staan, zien ze dat het huis gemaakt is van snoep. Dat ziet er lekker uit!

Ze beginnen meteen te snoepen van het huis, totdat ze een oude krakende stem horen zeggen: ‘Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?’
Dat maakt de kinderen erg nieuwsgierig. Ze besluiten om naar binnen te gaan. Waar kennen ze dat versje ook al weer van? Het klinkt wel heel bekend..

Ze staan met zijn allen middenin het huis. Dat ziet er van binnen gezellig uit en in de keuken staat een tafel met daarop zeven glazen water. De kinderen hebben dorst van het spelen en snoepen. Daarom drinken ze allemaal in één teug het glas leeg. Ook de knuffelvriendjes drinken een glas water. Dan beginnen de kinderen te gapen. Ze zijn zo moe dat ze op zoek gaan naar de slaapkamer. Als ze in de slaapkamer een groot bed zien, gaan ze liggen en vallen samen in een diepe slaap.

De heks lacht om de kinderen die haar slaapdrankje hebben opgedronken.
Ze besluit meteen haar Valentijnsdrankje te testen bij slapende Ollie en Binkie. Ze doet een druppel op hun lippen. Ondertussen loopt de heks naar haar schommelstoel en dommelt in de stoel weg.
Raai de Kraai is de enige die geen slaapdrankje heeft gedronken en maakt de kinderen met zijn gekraai de knuffeldieren wakker. De kinderen zijn heerlijk uitgerust, maar Ollie en Binkie kijken een beetje versuft uit hun ogen. Dan gebeurt er iets vreemds. Als ze elkaar zien, zijn ze meteen klaarwakker en stapelverliefd op elkaar!

Meer horen? Kom dan naar de boekpresentatie op woensdag 26 september om 15 uur bij boekhandel Blokker in Heemstede en neem je knuffel mee.  Meer horen? Kom dan naar de boekpresentatie op woensdag 26 september om 15 uur bij boekhandel Blokker in Heemstede en neem je knuffel mee.  


Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek