Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De avonturen van PetRik de Pet

Auteur

Theo W. van Zuilekom

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De avonturen van PetRik de Pet, zijn allemaal écht gebeurd. Vanaf de eerste dag tot op de dag dat PetRik de Pet van zijn pensioen mocht gaan genieten, heeft hij samen met zijn baasje Joris, héél veel mee gemaakt. Gelukkig hebben alle avonturen van PetRik de Pet altijd weer een heel goed einde. Wat had hij het moeilijk in die storm, en in die sneeuw. Hij was zelfs een paar keer eenzaam en heel zielig in het donker achtergelaten. En zijn ervaring met die spinnenweb, en dat treinreisje en nog veel meer avonturen! PetRik de Pet bleef Joris steeds trouw!

Over de auteur

Theo W. van Zuilekom, geboren 19 maart 1950, Kerk-Avezaath, volgde een Theologische opleiding in Wales, trouwde en kreeg vier kinderen en vijf kleinkinderen. Bij “Stichting Het Havenlicht” werd hij pastoraal werker onder zeevarenden, in combinatie met een seculiere betrekking. Hij kreeg meer ‘vrije tijd’ om zijn fantasie levend te houden toen hij in 2012 met pensioen ging en talloze verhalen vloeiden uit zijn pen. Gedichten, tekeningen en schilderijen zagen het daglicht.

Productinformatie

ISBN
9789402247374 / 978-94-022-4737-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-09-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
84
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Terwijl PetRik daar op de straat lag, voordat Joris hem uit zijn lijden had verlost, moest hij nog een paar zeer angstige momenten doorstaan.
Er kwam een glibberige regenworm voorbij, met ontelbare elastiekjes, want daar leek het op, rond zijn lijf, die even stopte en toen aan de klep van PetRik had gefriemeld.
Maar gelukkig ging hij weer snel zijn weg vervolgen en verdween spoedig uit het zicht van PetRik.
Hij zocht blijkbaar zijn heil liever in de met zand gevulde kieren, tussen de klinkers. Daar snappen wij natuurlijk niks van, want wat kan er nu een beter plekje zijn dan dat mooie plekje onder een Pet als PetRik?
Dat schepsel met al die elastiekjes om zijn lijf, genoot kennelijk van de regen.
Die regenworm was nog maar net verdwenen, toen er een zwarte glimmende tor in hoog tempo razendsnel aan kwam sjezen.

Daar schrok PetRik wel een beetje van.
De zandkorreltjes die de poten van de tor onderweg tegenkwamen, werden door het driftige rennen, naar alle kanten opzij geduwd. Eenmaal bij de Pet gekomen, gluurde hij nieuwsgierig onder de rand door. Vervolgens kroop dat diertje met de knokige knieën, en vervaarlijk voelhorens, zichtbaar opgelucht onder de Pet ... kkrr … schrrr … kraakten de zandkorreltje, die links en rechts weg schoten toen de tor dieper onder de pet een kijkje ging nemen.
Ja torren zijn ondernemende diertjes.
Eindelijk had het zwarte beestje een schuilplaats gevonden.

Hij schurkte tegen de binnenkant van de Pet, zodat zijn schildje droog werd en er helemaal van ging glimmen. Het glom zelfs nog meer dan dat het al deed voordat hij onder de pet dook.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Corrie Beekman op 11-10-2018
Theo, het is een gezellig (voor) leesboek geworden met prachtige verhaaltjes over je pet!