Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De ongezouten waarheid
Hoe het je écht lukt om minder te snoepen en snacken

Auteur

Linda de Bree

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De ongezouten waarheid
Hoe het je écht lukt...


Een praktisch boek voor iedereen die minder wil snoepen en snacken en gezonder wil gaan eten.

- Uitleg over hoe je lichaam werkt als je snoept of snackt.

- Tips om te breken met ongezonde gewoonten.

- Adviezen waardoor je een gezonde leefstijl kunt volhouden.

- Een lifestyle-verandering met als motto: ‘Zorg goed voor jezelf!’

Over de auteur

Linda de Bree schreef ‘De ongezouten waarheid’. Een informatief en positief boek, over de vraag hoe het je écht lukt minder te snoepen en snacken en gezonder te eten. Linda’s belangstelling voor gezonde voeding werd aangewakkerd toen haar zoon voedselallergieën bleek te hebben. Ze verdiepte zich in de vraag wat voeding met lichaam en geest doet en schoolde zich om van advocaat naar voedingsadviseur. Deze toch wel ongebruikelijke carrièreswitch zorgde voor meer balans in haar leven, een onderwerp waar Linda ook in haar boek aandacht aan besteedt, met als doel haar lezers verder te helpen naar een gezonde lifestyle.

Productinformatie

ISBN
9789402247909 / 978-94-022-4790-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-11-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
170
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Meer snoepen en snacken dan we zelf willen. Dat overkomt ons allemaal! Hoe komt dat nu eigenlijk, dat de verleiding van snoep en snacks sterker is dan wij zelf? En - belangrijker nog - wat doe je ertegen?

In de gesprekken die ik als voedingsdeskundige voer over gezonder eten, kom ik telkens dezelfde thema’s tegen. Ik zie een duidelijke rode draad die door alle gesprekken heen loopt. Dit boek volgt die rode draad en geeft oplossingen voor de problemen waar we allemaal tegenaanlopen, als we gezonder willen gaan eten.
Eén van die problemen is het feit dat snoep en snacks verslavender zijn dan de meesten van ons in de gaten hebben. Zodra je dat scherp overziet, kun je beter ingrijpen in je eetgewoonten.
En er is nog een belangrijke reden waarom wij balen van ons eigen snoep- en snackgedrag, namelijk ‘emotie-eten’. Dit wordt ook wel ‘troost-eten’ genoemd, hoewel we beslist niet alleen eten om troost te vinden. We gebruiken voedsel ook als beloning, om ons af te reageren, om verveling of stress te verdrijven of om een onbestemd gevoel van leegte weg te eten.
Een voorbeeld: Je bent alleen thuis nadat je een rotdag hebt gehad en je weet dat er in de kast nog een doos chocolade staat van die verjaardag laatst. Voor je het weet heb je een halve doos chocolade naar binnen gewerkt. Of: je bent kwaad omdat een collega je een streek heeft geleverd. Eenmaal thuisgekomen pak je een zak chips en die eet je in één keer leeg.
Van lekker eten word je rustig en het geeft een ontspannen gevoel. Vandaar dat het zo verleidelijk kan zijn je negatieve gevoelens weg te eten. Helaas is dit effect erg tijdelijk en nadien heb je vaak spijt.
Daarnaast is het zo dat we leven in een wereld van verleidingen. Naast bijna elke kassa in Nederland staan snoep en snacks. Daar zit een verdienmodel achter, dat draait op het gegeven dat we tóch weer zwichten voor de verleiding iets lekkers te kopen.
Af en toe eens lekker snoepen en snacken, dat kan je lichaam wel aan. Maar als het een patroon wordt, ga je de gevolgen merken. Je komt te veel aan of voelt je minder fit. En als je langdurig te veel snoept of snackt, loop je ook diverse gezondheidsrisico’s.
Dit boek is bedoeld voor iedereen die gezonder wil gaan eten, bewuster wil omgaan met snoepen en snacken en voor hen die graag willen leren verleidingen te weerstaan.
Dit boek gaat om een verandering van leefstijl, niet om een dieet.
Ik vind namelijk helemaal niet dat we met z’n allen in een maatje small moeten passen. Ik ben vaak op de Antillen geweest en daar wordt een maatje meer net zo goed gewaardeerd als een maatje minder. Dat heb ik altijd als zeer positief en verfrissend ervaren.
Waar het mij wél om gaat, is dat ik mensen wil helpen grip te krijgen op de keuzes die ze maken als het om voeding gaat.
Heeft eten jou in de greep in plaats van andersom? Graag help ik je dat te doorbreken.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek