Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zoektocht naar leiderschap
Een onderzoekend verhaal over de kwaliteiten van leiderschap

Auteur

Monique Noya

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In Zoektocht naar leiderschap gaat de Denker op zoek naar een nieuwe leider voor het koninkrijk. De zoektocht van de Denker naar de kwaliteiten van leiderschap, zijn ontmoetingen, dilemma’s en verantwoordelijkheid voor de keuze waarvoor hij staat, voel je diep. Het verhaal zet je op scherp en raakt je vol in het hart met diepzinnige vragen en scherpe analyses. Nergens krijg je het antwoord, er wordt volop ruimte geboden om zelf naar jouw antwoord te zoeken. Het verhaal blijft je bij, ook door de prachtige interviews en de betekenisvolle onderzoeksvragen.

Over de auteur

Monique Noya (1960) is organisatiecoach, transitieprofessional, auteur en een geboren verhalenverteller. De liefde voor het geschreven woord is een aantal jaren geleden in volle hevigheid toegeslagen. Ze is analytisch, creatief, heeft humor en relativeringsvermogen. Monique is een verbinder en weet het echte gesprek te voeren. Belangrijk vindt ze dat mensen nieuwsgierig zijn naar elkaar en vragen stellen. Dat vind je terug in dit verhaal.

Productinformatie

ISBN
9789402248081 / 978-94-022-4808-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-10-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
216
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Hij draaide zich nogmaals om naar haar en zei: "Mag ik u nu wat vragen stellen?". Een innemende glimlach was het uitnodigende antwoord. "U heeft zonder mij te kennen twee uur van uw tijd aan mij besteed door naar mij te luisteren en vragen te stellen. Door u te verdiepen in mij. Met alle aandacht die u in u had, heeft u naar mij geluisterd en het ging geen moment over u. Wie bent u en waarom doet u dit? Wat was de aanleiding? Wij kwamen naast elkaar te zitten zonder elkaar te kennen. Of nee, u bent naast mij gaan zitten. Heeft u dat bewust gedaan?".
"U stelt wel veel vragen tegelijk, waar moet ik beginnen? Wat is voor u de belangrijkste vraag?" Terwijl de Denker hierover nadacht vervolgde ze: "Mijn naam is Nové en ik ben de dochter van de alchemist van dit stadje. Mijn moeder is bij mijn geboorte gestorven en ik ben opgevoed door mijn vader. Mijn vader heeft mij in mijn eerste jaren veel bijgebracht. Ik mocht altijd bij hem zijn als hij aan het werk was, maar wel moest ik vaak stil zijn. Ik heb veel moeten kijken en luisteren zonder te interrumperen en interpreteren, om vervolgens weer te geven en de juiste vragen te stellen. Jarenlange oefening heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Het geeft zin aan mijn leven om dienend te zijn aan de ander, te helpen en te faciliteren in het leer- en inzichtproces. Het is niet zo dat ik daarnaast niemand ben. Dat ik niet anders dan dienend ben. Nee, het is in balans, ik ben in balans. Ook hierin heb ik mijn rijkdom uit mijn opvoeding gehaald. Ik moest mijn vader ook tegengas geven, want er was niemand anders die dit deed. Een moeder was er niet. Mijn persoonlijk leiderschap bestond eruit dat ik, binnen de ruimte die ik kreeg om te leren, mijn eigenheid kon bewaren en bewaken. Dat ik niet mijn vader zou worden, maar mijzelf zou vinden.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Esther Neven op 25-04-2023
Een prachtig boek over een zoektocht naar leiderschap in deze tijd. Wat zo mooi is, is de gelaagdheid van het boek: een vertelling, interviews met hedendaagse leiders en jonge kinderen. Ik raad dit boek van harte aan.