Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mia Meeuw
Het verhaal van de meeuw die in een boom wilde zitten

Auteur

Nana Beetstra

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Mia wordt geboren in Noorwegen. Ze is bang voor de hoge hemel en de diepe zee. Dan krijgt ze een droom waardoor ze haar angsten overwint en op reis gaat. Hoogst ongewoon voor een drieteenmeeuw! Haar avontuur begint en eindigt in Nederland. Haar droom is om in een boom te kunnen zitten, iets wat onmogelijk is voor meeuwen. Zij beleeft vele avonturen met allerlei soorten dieren, waar ze veel van leert. Ze doet zowel spannende als leuke ervaringen op. Uiteindelijk slaagt ze in haar missie, die nog een fraai gevolg krijgt.

Over de auteur

Nana schildert, tekent en schrijft al sinds zij een pen of penseel kan vasthouden. Ze is dol op beesten en vooral op vogels, vanwege hun vermogen tot vliegen. De natuur is haar grootste inspiratie.

Productinformatie

ISBN
9789402248869 / 978-94-022-4886-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-11-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
114
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Mia kwam overeind om zich te fatsoeneren. Toen alle veren weer in de plooi zaten, had ze zin in een duik en een zwempartij. Meeuwen duiken niet diep, dat wist ze al lang. Maar deze vorm van duiken had zij zich al lang geleden eigengemaakt. Mia steeg op, vloog een rondje boven de vijver en zag dat het rustig was op het water. Ze nam een duik in de vijver, ze zou proberen de bodem te bereiken. Dat vond ze leuk en spannend. De vijver was donker, Mia kon niets zien maar dat was ze wel gewend van de zee. Mia dook ongeveer twee meter naar beneden en...kwam ergens in vast te zitten.
Dit was eng. Ze had bijna geen lucht meer, ze had het gevoel dat ze ging stikken. Ze worstelde onder water, maar waar ze in vast zat liet niet los van de bodem. Het bleef om haar nek en haar lijf zitten. Met haar uiterste krachten worstelde ze zich naar boven. Ze moest lucht hebben, lucht, lucht! Ademen! Met haar poten slaagde zij erin zich af te zetten op de bodem. Ze steeg op en bereikte voor haar gevoel veel te laat het wateroppervlak. Ze haalde adem! Maar ze kon zich niet verder bewegen. Wat nu? Paniek maakte zich meester van Mia. Ze spartelde met haar poten om naar de kant te komen. Haar lichaam bewoog wel iets, maar ze kon niet sturen.
Plotseling hoorde ze achter zich een geluid. Het blaffen van een hond. Mia dacht: Nu ben ik er geweest. Ik kan geen kant uit, dit wordt mijn dood.


Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek