Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een jaar met Krieltje

Auteur

Annelies van Bloois

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Midden in het bos, onder een grote eik, woont het kleine bosmannetje Krieltje in een klein, knus huisje. Krieltje hoeft zich nooit te vervelen. Samen met zijn buurman Peter Selie en de dieren uit het bos beleeft hij het hele jaar door allerlei spannende avonturen. Lees de boeiende verhalen van Krieltje in dit voorleesboek voor kleuters!

Over de auteur

"Op zolder heb ik nog een schoolkrant uit 1972 met daarin een opstel uit klas 6: 'De reus die niet kon praten met tekening door Annelies van Bloois'. Anno 2009 vind ik het nog steeds heerlijk om verhalen voor kinderen te bedenken en er tekeningen bij te maken. Behalve het gebruik van fantasie speelt de liefde voor de natuur vaak een grote rol. Ik ben jarenlang kleuterleidster geweest. Tegenwoordig heb ik mijn eigen kinderopvang in een klein dorp in Noord-Groningen."

Productinformatie

ISBN
9789460890956 / 978-94-608-9095-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-09-2009
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
64
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Sneeuw! Terwijl hij 's nachts knus in zijn warme bed lag te slapen, was er een dik pak sneeuw gevallen. O, heerlijk! Dromerig staarde Krieltje naar buiten. Hij steunde met zijn ellebogen op de vensterbank. Aan de buitenkant van het raam zaten ook sneeuwvlokken en Krieltje boog zich voorover, om ze nog beter te kunnen bekijken. Het leek wel of ieder vlokje uit kleine diamantjes bestond, zo prachtig! Krieltje verheugde zich erop om naar buiten te gaan. Maar als hij zo bleef dromen voor het raam, zou daar niks van komen. Daarom maakte hij water warm om zich te wassen en zette hij verse eikeltjeskoffie. Hij besmeerde een dikke plak rozijnenkoek met boter en toen hij die op had kleedde hij zich warm aan. Muts op, laarzen en wanten aan, zo moest hij er tegen kunnen. Toen hij naar buiten stapte, zag hij dat hij niet de eerste was. Zijn buurman, Peter Selie, was er ook al. En drie konijnen huppelden vrolijk door de sneeuw. Hun pootjes lieten grappige sporen achter, die kriskras door elkaar liepen. Het was heerlijk buiten. Koud, maar de lucht was helderblauw en er scheen een winterzonnetje. De adem van de twee bosmannetjes en de drie konijnen maakte stoomwolkjes in de lucht. Pats! Krieltje kreeg een sneeuwbal tegen zijn muts. Hij keek om en zag het lachende gezicht van Peter. "Wacht maar, die krijg je terug", grinnikte Krieltje zachtjes.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek