Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mi Camino, Mi Sueño
een reisverhaal over natuur, cultuur

Auteur

Denise Keustermans

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Onze vijfweekse reis door Spanje begint in Frankrijk, waar we met een huurwagen langs de Franse Pyreneeën rijden om zo via Andorra het Spaanse binnenland te verkennen. Huesca, Pamplona, Burgos, de Pico’s de Europa, Santiago de Compostella, Salamanca, Avila, en Madrid (El Escorial) zijn een paar voorbeelden. Er is een overvloed aan prachtige gebouwen en een overweldigende natuur. De eenvoud en de ongedwongenheid van zijn volk maken van dit land de plek om terug te keren, opnieuw en opnieuw. De herinneringen aan deze reis zijn om te koesteren. Een gemakkelijk leesbaar boekje dat thuishoort op elk nachtkastje.

Over de auteur

"Ik ben geboren in de zomer van 1944 te Kessel-Lo bij Leuven. Van 1965 tot 2003 baatte ik samen met mijn man een kapsalon uit. Ik houd van lezen en schrijven en vanaf 2000 houd ik me daarmee zo veel mogelijk bezig. In 2003 verscheen mijn eerste boek De kinderen van de Lo, in 2007 volgde 100 jaar worden met diabetes en in 2008 mijn eerste reisverhaal 10000 mijl door de Far west."

Productinformatie

ISBN
9789460893551 / 978-94-608-9355-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-01-2010
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
74
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Wandelen in de kronkelige straatjes van Avila met het besef nog te leven in een tijd dat technologie nog niet bestond, is magisch. We moeten weten dat de tijd hier een viertal eeuwen heeft stilgestaan ten voordele van de geschiedenis, de kunst en de religie. Unesco heeft deze stad 'land van zang en heiligen' genoemd. Je kan als het ware de stenen horen fluisteren. Deze stad is de hoogste provinciestad van heel Spanje. Een van de belangrijke gebouwen zijn: 'La Murralla'. Deze stadsvesten zijn zowat het visitekaartje van Avila. Ze zijn de best bewaarde van Europa. Ze zijn gebouwd in de 12e eeuw, hebben een lengte van 2,5 km. Er zijn 2500 kantelen en schietgaten, 88 torens, 6 poorten, een absis van een kathedraal met antieke klok. Palacio de los Davila, is gebouwd als zetel voor het adellijk geslacht vanaf de 13e eeuw. De Iglesia San Pedro, is de eerste parochie van Avila. Het Romaanse bouwwerk werd versierd door een prachtige Gotische rosas. Het Monasterio de San José, is de eerste kerk met betrekking tot de Heilige Teresia van Avila of de Heilige Teresia van het kind Jezus. Santo Tomé el Viejo is een romaanse kerk die gebouwd werd in de 12e eeuw. Het klooster van de Heilige Teresia werd gebouwd in de 17e eeuw op de plaats waar het geboortehuis van de Heilige Teresia gestaan heeft. Het Monasterio de la Incarnaccion is van de 'Blote voeten Karmelietessen'. Op deze plaats bracht de Heilige Teresia de laatste veertig jaar van haar leven door alsook haar biechtvader verbleef daar de laatste 2 jaren van haar leven,We hebben ook nog San Juan de la Cruz, Manción de los Déanes, het provinciaal museum, convento de los Gordillas,Capilla de Mosèn Rubi, een Dominicanenklooster.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek