Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Geluk op je pad…

Auteur

Margot de Hoest

Uitvoering
Paperback
Prijs
14 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Margot de Hoest schreef een jaar lang maandelijks de Column van de Hoest in de Gooi- en Eembode. Korte stukjes over mensen, die bij haar in de praktijk voor Journeytherapie en Enneagram in Hilversum kwamen. In de verhalen lees je dat vaak schijnbaar kleine dingen, op het oog onbelangrijke ervaringen, een grote impact hebben op je manier van zijn. Dat je toen overtuigingen en patronen ontwikkelde, die nu je weg naar geluk kunnen blokkeren. Mensen weten vaak niet waar ze met hun emoties naartoe kunnen, of denken dat hun problemen er niet toe doen. Het zou mooi zijn als deze verhalen herkenning geven en de weg openen voor heling. Begin maar gewoon te lezen en je ziet wel waar je uitkomt. Laat de ontroerende verhalen voor zich spreken.

Over de auteur

"Sinds 1997 begeleid ik in Atelier Zonnewende mensen van jong tot oud in hun proces van heel worden en persoonlijke groei. Vanaf 2005 werk ik met Journeytherapie. Dankzij de Journey ben ik een ander mens geworden en sta veel vrijer in het leven. Dat wil ik graag iedereen vertellen. Daarom schreef ik maandelijks de Column van de Hoest over mensen die in mijn praktijk kwamen voor coaching met Journeytherapie en Enneagram."

Productinformatie

ISBN
9789460894633 / 978-94-608-9463-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-03-2010
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
54
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

In mijn praktijk voor Journeytherapie (de Helende Reis) en Enneagram werk ik met mensen van jong tot oud. Voor mij is het iedere keer weer een bijzondere ervaring getuige te mogen zijn van soms heel pijnlijke gebeurtenissen. Even mag ik een kijkje achter de schermen nemen. Deze week komt Sandra bij me voor coaching. Ze ziet er vlot uit en is nogal stevig van postuur. We drinken een kopje koffie en praten wat. Ze vertelt dat ze het idee heeft, dat ze een emotie-eter is. Ze wil graag kijken waar dat mee te maken heeft. We kiezen voor een Helende Reis. Haal een paar keer diep adem...voel maar dat je kunt ontspannen... welke emotie is daar...? Laat maar komen, die mag er helemaal zijn... Eerst is er angst, dan voelt Sandra zich waardeloos en afgewezen... er komt boosheid, die haar ook weer kracht geeft (!)... Dan komt er een herinnering. Ze is elf jaar, ze zit op de basisschool, er is een woordenwisseling met haar moeder. Ze ziet ineens een sterke Sandra, die een kleine Sandra aan de hand neemt. Zo doet ze dat dus altijd, dat is haar patroon geworden: zodra die kleine Sandra bang is gekwetst te worden, komt er een sterke Sandra, die het overneemt. Dat gebeurt totaal onbewust, het is haar tweede natuur geworden. Dit is het verhaal van Els, zoals ik haar zal noemen. In de Helende Reis wordt veel duidelijk: haar moeder was zwanger van haar in de oorlog en er waren al 2 meisjes. Een jaar daarna komt er nog een broertje, een ziekelijk jongetje. Er bleef dus niet veel aandacht en ruimte over voor Els. Je begrijpt dat ze gemakkelijk wordt zoet gehouden met een bordje eten of iets lekkers... Het levensverhaal van het meisje met het rode haar. Ik noem haar Ada. Ze komt in haar Journey bij een herinnering: ze wordt gepest op de lagere school. Ze voelt haar huid helemaal tintelen, ze voelt spanning en schaamte. Ada heeft door haar rode haren haar leven lang haar best gedaan niet op te vallen. Alleen thuis, met haar twee oudere zussen, voelde ze zich veilig. Overal waar ze zich laat zien op straat, op de fiets, in de winkel, iedereen roept haar na...

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek