Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wortelen in Waddinxveen

Auteur

Ineke van der Lee-Willemstein

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De bouwvallige boerderij in Waddinxveen, die de familie Van der Lee halverwege de jaren negentig aankocht, was voor Ineke als het uitkomen van een droom. Ze genoot van het uitzicht, de ruimte zowel binnen als buiten, de 100 jaar oude notenboom en was totaal niet onder de indruk van de lekkende daken, de schimmel op de muren en de half ingestorte schuren. De woorden ‘waar begin je aan’ lagen echter op menig lip, en zoals later zou blijken, niet geheel ten onrechte. De combinatie van altijd verbouwen, wonen en werken, logees, dieren en het opvoeden van kinderen, bleek een gedurfde combinatie. Zal het gaan lukken?

Over de auteur

"Met mijn gezin woon en werk ik in de boerderij in Waddinxveen. In 1965 werd ik geboren te Rotterdam. Met mijn ouders verhuisde ik al snel naar Barendrecht. Via Moordrecht kwam ik later met mijn gezin uiteindelijk in Waddinxveen terecht. Een boek schrijven was mijn droom. Met drie kinderen, mijn administratieve werk voor het bedrijf van mijn man, de benodigde beesten, vele logees en een bouwvallige boerderij, kwam de inspiratie vanzelf."

Productinformatie

ISBN
9789460895159 / 978-94-608-9515-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-07-2010
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
200
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De geboortes van mijn kinderen, verspreid over de jaren heen, hebben mij ook niet geïnspireerd om tochten te gaan ondernemen die oceanen of al teveel landsgrenzen behelzen. Nadat mijn kinderen wat groter en zelfstandiger werden, vond ik het al heel wat dat we familie-uitstapjes konden realiseren. Deze uitstapjes waren genoeglijk en niet, zoals de meeste familie-uitstapjes van eerdere jaren, bezweken onder luiers, tijdschema’s, gejengel en het alleen geïnteresseerd zijn in snoepautomaten en speelgoedwinkels. De boerderij aan het Noordeinde 10 te Waddinxveen, die wij 14 jaar geleden aanschaften, was uiteindelijk de grootste financiële beperking die niet al te veel ruimte overliet tot het ondernemen van vele reizen. Als je heden ten dage sommige televisieprogramma’s bekijkt als "ik vertrek" zie je huizen, villa’s of andere stulpjes waar het nodige aan moet gebeuren maar die in vergelijking met de toenmalige staat van onze boerderij, als paleizen zijn. Sommige kleine tripjes die wel door ons ondernomen zijn, worden door ons al ervaren als reizen. Een uitstapje, zoals toen naar Rotterdam, wat nog geen 30 kilometer bij ons huis vandaan is, wordt een reis als er een hotelovernachting bij is. Hotel New York heeft, net als la Coupole, "dat" ook. Je kunt er niet exact je vinger opleggen, maar het heeft te maken met een bepaalde grandeur, lang vervlogen tijden, een wereldse sfeer, allerlei mensen, mensen die iets gezien hebben en iets te vertellen hebben. Wanneer je incheckt in de lobby van Hotel New York wordt het al voelbaar: je bestijgt de in ere gehouden originele ijzeren trappen met een werkelijke schitterende balustrade, je komt boven en ziet de oorspronkelijke Art Deco glas-in-loodramen en het overvalt je. Ik was al om bij het inchecken, in extase bij het beklimmen van de trappen en volledig sprakeloos bij het binnenkomen van de kamers.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek