Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het skateboardsyndicaat

Auteur

René van Engelen

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Frank is verhuisd. Als hij voor het eerst buiten speelt komt hij Tim en Nicole tegen. Tot zijn grote teleurstelling komt hij niet op dezelfde school als Tim en Nicole. Als Frank naar zijn nieuwe school gaat, wordt hij gepest door Duncan en zijn vrienden. Tim wil hier iets tegen doen en mobiliseert zijn eigen groep op De Vlielandschool. Wat moet er gebeuren? Dan bedenkt Yuri het skateboardsyndicaat en begint de strijd...

Over de auteur

"Ik ben op 19 augustus 1965 geboren in Dordrecht. Na mijn carrière als bedrijfseconoom en docent economie, ben ik naar het basisonderwijs gegaan. Ik werk met veel plezier op De Viermaster in Papendrecht. Ook heb ik elf jaar lesgegeven aan de PABO. Schrijven doet ik al lang. Mijn eerste leerboek dateert uit 1990. Nu ligt er mijn eerste jeugdboek, Het skateboardsyndicaat. Het boek is bedoeld als leesboek voor kinderen, ouders, leerkrachten en studenten. Het is ook geschikt als voorleesboek. "

Productinformatie

ISBN
9789460896781 / 978-94-608-9678-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-10-2010
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
58
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ondertussen loopt Raymond na het eten de straat van Duncan in. Hij heeft Mark opgehaald. "Meestal hangt Duncan rond in het speeltuintje." Terwijl ze naar het speeltuintje lopen, kijkt Mark naar Raymond. "Ben jij niet bang voor Duncan?", vraagt Mark. "Nee, Duncan is veel banger dan wij. Is je nooit opgevallen dat hij nooit iets alleen doet?" Plotseling staan ze stil. "Kijk, daar staat hij. Met Sjonnie en Marit." Raymond loopt er vastberaden op af. "Dag Duncan." "Hoi." Duncan kijkt langs Raymond heen naar Mark. "Ik kom je wat vragen. Zouden jij en je drie vrienden een wedstrijd willen skateboarden tegen vier van ons?" Duncan kijkt naar de grond. "Ik weet niet", antwoordt hij. Raymond staat rechtop met zijn beide benen iets uit elkaar en zijn handen in zijn zij. Hij kijkt Duncan strak aan. "Als je durft natuurlijk, Duncan. Het kan ook zijn dat je bang bent." Sjonnie en Marit kijken gespannen naar Duncan. Hoe zal Duncan reageren? "Natuurlijk durf ik!", roept Duncan. "En als jullie verliezen", gaat Raymond verder, "dan stoppen jullie met Frank pesten." Duncan, Marit en Sjonnie kijken verschrikt op. "Hoe weet jij dat?", vraag Marit. "Hou je kop!", snauwt Duncan tegen Marit. Dan durft Mark een stap naar voren te zetten. "Frank woont naast Tim. Tim zit bij ons in de klas." Raymond gaat verder: "Frank is vanaf nu onze vriend. En je begrijpt zeker wel dat jullie onze vriend met rust moeten laten!?" Duncan kookt van woede. Frank is een vriend van Raymond! Hij balt zijn vuisten. Hij wordt kwaad. Maar tegen Raymond durft hij niet. Ook niet met zijn vrienden. Raymond kijkt Duncan nog steeds strak aan. "Goed zo, dan begrijpen wij elkaar. Kom, Mark, we gaan." Mark doet het bijna in zijn broek van het lachen. "Die Duncan is echt bang voor jou!" "Dat zei ik toch al."

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Hilde Wasserman-Kreijns Master Sen Specialist Gedr op 26-05-2015
Een heel toegankelijk boekje waarbij als hedendaagse thema het pesten centraal staat. Ieder kind zal zich op een of andere wijze herkennen binnen het verhaal omdat het zich afspeelt op een basisschool. De lessuggesties die per hoofdstuk aan leerkrachten worden gegeven zijn heel duidelijk en praktisch.
Alleen jammer dat er verder niet wordt ingegaan op de leerkracht en de groep van de Burgermeester Tuindorp school. Leuke illustraties van Mark Mol. Ik wil als leerkracht dit boekje gaan inzetten als onthaalactiviteit binnen mijn eigen school ter preventie van pestgedrag.