Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De verkeerde kant…

Auteur

Bert Koerselman

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
17 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Mark Broshuis groeit op in een streng orthodox christelijk gezin waarin het geloof voorop staat. Als Mark op zekere dag voor zijn homoseksualiteit uitkomt barst dan ook de hel los. Mark wordt verbannen naar een oom en tante waar hij zich vanuit een gevoel van eenzaamheid, en op zoek naar geborgenheid, seksueel laat gebruiken door zijn eigen neef. Mark belandt in verscheidene situaties waarin hij steeds alleen op zoek moet naar oplossingen. Uiteindelijk mag ook Mark de geborgenheid vinden bij die ene persoon die hem die oprechte liefde wil geven waarnaar hij al zolang op zoek is.

Over de auteur

"Ik ben 1957 geboren in de Achterhoek waar ik ook mijn jeugd heb doorgebracht. Nadien heb ik vele jaren op de Veluwe gewoond. In het dagelijks leven ben ik bouwkundige en in mijn vrije tijd ben ik graag met (liturgische) muziek bezig, onder andere als kerkorganist. Ook het schrijven van verhalen behoort tot mijn liefhebberij hetgeen uiteindelijk heeft geresulteerd in deze eerste roman. Vanuit mijn eigen levenssituatie, waarin ik al vele jaren samenwoon met mijn vriend en levenspartner, ontstond de behoefte om een boek te schrijven over een liefdesrelatie tussen twee mannen."

Productinformatie

ISBN
9789460898518 / 978-94-608-9851-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-10-2010
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
124
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De dag na zijn zeventiende verjaardag in juni 1984 stapt Mark in de trein op weg naar Wolderen alwaar hem een ‘nieuwe toekomst’ wacht als hulpje in de ‘potten- en pannenwinkel’ van zijn oom en tante. Het landschap trekt aan hem voorbij maar Mark ziet het niet, is diep in gedachten verzonken. Vanmorgen heeft hij afscheid genomen van zijn moeder. Een koel afscheid was het, geen omhelzing maar slechts een uitgestoken hand. Het enige dat zijn moeder te zeggen had waren de woorden: "tot ziens." Hij heeft met woorden van gelijke strekking geantwoord. Zijn vader was al naar zijn werk, die heeft hij dus helemaal niet meer gezien. Alleen Janneke was in tranen en hij heeft moeten beloven haar te schrijven. Dat was het dan: einde van een jeugd, denkt hij ironisch. Toch voelt Mark zich sterk, is ervan overtuigd dat hij moet blijven kiezen voor zichzelf. Dat lukt hem steeds beter, zelfs onder moeilijke omstandigheden. Daarin is hij vooral de laatste tijd goed getraind. Hij heeft ervaren dat hij steeds met zichzelf in gesprek kan blijven en ook antwoorden in zichzelf vindt. Eerlijk zijn voor andere mensen begint bij eerlijkheid naar jezelf, daar raakt hij hoe langer hoe meer van overtuigd! Zijn homogevoelens wil hij niet onder stoelen of banken steken omdat hij dat eenvoudig ook niet kan, daarvan is hij zich ten volle bewust. Mensen zullen hem moeten accepteren zoals hij is, als zij dat niet kunnen dan wijst Mark deze mensen zélf af, hijzelf laat zich in geen geval afwijzen, door niemand!

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek