Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hapje hond?

Auteur

Ruud Beerens

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Hapje hond? is het verhaal van een rondreis door Indochina. Geen standaardreisverslag van de eenzame backpacker die zo primitief mogelijk rondtrekt: het laat zien hoe spannend je een ‘doodgewone’ georganiseerde groepsreis zelf kunt maken. Daarnaast is dit boek een beschrijving van een culinaire zoektocht; Vietnam en Cambodja bieden ongekende mogelijkheden voor liefhebbers van vogelspinnen en hondenvlees! Door de vlotte en humoristische schrijfstijl is dit boek echter ook voor iedere reiziger die zich vastklampt aan de Hollandse pot een mooie manier om kennis te maken met Zuid-Oost-Azië.

Over de auteur

"Hoewel ik word betaald om Nederlands te geven aan middelbare scholieren, ben ik diep in mijn hart eigenlijk een ontdekkingsreiziger. Nu de hele wereld al ontdekt is, zit er niet veel anders op dan alle gevonden gebieden zelf te gaan bezoeken. In alle landen waar ik kom, ben ik steeds op zoek naar bijzondere streekgerechten, met voornamelijk niet eerder gegeten diersoorten, of bijzondere onderdelen van de bekende, in de hoofdrol."

Productinformatie

ISBN
9789460898563 / 978-94-608-9856-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-02-2011
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
86
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Mijn zoektocht naar het eten van hondenvlees begint een ware queeste te worden. In Hanoi heb ik het zelf nog opgegeven, omdat ik het bezoek aan Cha Ca La Vong niet wilde missen. In Hue vertelt Thi me waar ik heen kan om hondenvlees te kunnen eten. Als ik me daar ‘s avonds heen begeef, blijkt dat ik het daar helemaal niet kan eten. Omdat het Vietnamese vrouwtje me ook nog eens niet kan verstaan, staat ze alweer kip te versnijden om een bak noedelsoep mee te vullen. Zo vind ik de hond in de pot en eet ik in Hue voor de tweede keer kip in plaats van iets speciaals. In Hoi An en in de rest van Vietnam ga ik dus nog hard werken om mijn Heilige Graal te bereiken.

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Thijn Kohne op 09-11-2023
Heel goed boek, omdat Ruud het heeft geschreven en Ruud is mijn docent Nederlands.
door Teun Jacobs op 13-01-2017
Wat een geweldig boek!!!.
door Jesse van der Geest op 18-05-2013
Ik kan niet wachten tot ik dit pronkstuk van de Nederlandse literatuur in mijn handen heb! De immense spanning, het lange wachten, het is het allemaal dubbel en dwars waard. Deze eloquente man weet met zijn prachtige stem niet alleen voor menig tuig de vaderlandse taal uiterst boeiend te maken door middel van tot de verbeelding sprekende beeldspraak en prachtig verwoorde stof (ook de intermezzo's naar andere talen zoals de Arabische uitspraak en Japanse handelingen vallen erg in de smaak), zijn prachtige schrijfstijl trekt naast reisliefhebbers ook hordes Neerlandici naar zijn befaamde blog Buurman Ruud om zich keer op keer te verlekkeren aan de nieuwste verhalen. Het moment dat ik oogcontact maak met de eerste gedrukte woorden van dit toekomstig Grote Vier lid zal mijn leven veranderen. De hooggespannen verwachtingen zullen nog wel waargemaakt moeten worden, maar voor deze alom geprezen schrijver moet dat geen enkel probleem zijn.
Geschreven door Thomas Heesterbeek op 14-12-2011
Echt een heerlijk boek om lekker in weg te dromen op een rustige zondagmiddag met een kopje thee en een plak cake, mmm! Heb nu al zin in het volgende boek van deze woordentovenaar. Met elk woord sleurt Beerens je dieper in het verhaal, tot je geen weg meer op kan en het moet uitlezen! Toen ik klaar was met het boek deed het me erg zeer, alsof je afscheid neemt van een goede vriend.
Geschreven door Laurens Molle op 25-11-2011
Echt een heerlijk boek om lekker in weg te dromen op een rustige zondagmiddag met een kopje thee en een plak cake, mmm! Heb nu al zin in het volgende boek van deze woordentovenaar. Met elk woord sleurt Beerens je dieper in het verhaal, tot je geen weg meer op kan en het moet uitlezen! Toen ik klaar was met het boek deed het me erg zeer, alsof je afscheid neemt van een goede vriend.