Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ruzie maken kan je leren

Auteur

Marc Van den Herrewegen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
27 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Ruzie maken wordt door heel wat mensen als een destructief en af te keuren gedrag beschouwd. Het is echter een belangrijk onderdeel van het leven. Soms kan je een conflict voorkomen door rustig en wijs te handelen. Maar wie conflicten steeds weer ontloopt, zal afstandelijke en kille relaties ontwikkelen. Ook worden veel mensen ziek omdat ze alles opkroppen. Dit boek vertelt hoe je ruzies niet laat escaleren. Via glasheldere voorbeelden en pittige cartoons wordt de lezer meegenomen in zeer herkenbare ruzies. Conflicten aangaan en succesvol oplossen zal je leven boeiender, gezonder en gelukkiger maken! Grijp deze kans met beide handen!

Over de auteur

"Ik werk als zelfstandig psycholoog , groepstrainer, spreker en kunstenaar en begeleid reeds 30 jaar mensen die op één of andere wijze ruzies trachten op te lossen. Koppels of individuen die het gevoel hebben ‘ziek’ te worden van al die spanningen en hun ruzies zinvoller, succesvoller en gevoeliger uit willen praten. Ik geef regelmatig interviews voor dagbladen en tijdschriften en was gastspreker in diverse radio- en tv-programma’s. Eerder verscheen mijn relatieboek: Liefde, Leven vanuit je kern."

Productinformatie

ISBN
9789461760500 / 978-94-617-6050-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-03-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
338
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Filip: "Waarom heb je nooit zin in seks? Je neemt trouwens nooit initiatief!"
Els: "Hoe dikwijls hebben we volgens jou seks? Ik denk zeker elke week, is dat zo?"
Filip: "Ja, zoiets."
Els: "Waarom zeg je dan dat ik nooit zin heb in seks? Wil je meer seks?"
Filip: "Ja, wellicht wel... of misschien als ik er zin in heb, spontaner, niet zo gepland, niet zo voorspelbaar."
Els: "Wat bedoel je?"
Filip: "Wel, ik heb zo het gevoel dat ik een beetje moet bedelen voor seks, je hebt altijd zoveel aan je hoofd... Je moeder is ziek, de kinderen moeten in bed, je wil het huis nog opruimen, je hebt ruzie met je vriendin... Het stopt maar niet!"
Els: "Ja, ik weet het, het leven is wat, soms hangt het ook mijn keel uit, al die drukte! Zijn we weg op reis? Wanneer vertrekken we?"
Filip: "Hoe gaan we dat nu oplossen? Ik wil echt meer met je vrijen, ik vind het niet leuk zo!"
Els: "Eigenlijk wil ik dat je wat romantischer bent en wat meer met me praat. Jij beschouwt seks als een verworven recht maar je brengt me nooit in de stemming, ik ben geen robot!"
Filip: "Wat bedoel je eigenlijk? Ik heb het gevoel dat je nu een uitvlucht zoekt om je te verdedigen."
Els: "Toch niet, ik meen het echt. Je bent zo zakelijk, je zegt bijna nooit iets lief, hoe lang is het geleden dat je nog gezegd hebt dat je me mooi vindt?"
Filip: Dat weet je toch, waarom zou ik anders willen vrijen met jou?"
Els: "Dat is niet hetzelfde. Ik wil dat je meer met me praat en me meer verleidt. Je eist gewoon seks, maar je windt me niet op. Ik vindt dat niet leuk, echt niet! Begrijp je dat?"
Filip: "Ja, ik kan er inkomen. We zitten een beetje in een sleur de laatste tijd! Huisje, tuintje, katje... en de vuilnisbakken buiten zetten. Ja waar is de tijd dat we afspraakjes maakten en uren onze gevoelens vertelden aan elkaar? Ik dacht altijd: "Mij zal zoiets niet overkomen. Hier zitten we nu, net als mijn ouders, alle dagen hetzelfde liedje... We gaan er iets aan doen, zeker! Verdomme toch!"

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door nagare op 25-04-2013
Héél leerrijk boek, luchtig en vlot geschreven. Een echt aanrader om mensenkennis op te doen en in de realiteit toe te passen. Als je eraan begint, wil je het in één keer uitgelezen...