Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Aan de andere kant van mijn camera
LIBANON

Auteur

Sue

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (15 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Iedereen kent Libanon, vaak als ‘De Libanon’, waar de ceders staan en van de recente oorlog. Maar kennen de mensen Libanon echt? Het land dat zo vaak negatief in het nieuws komt. Door dit boek maak je kennis met het prachtige land en de vriendelijke en gastvrije mensen die er wonen. In 2009 nam de auteur elf interviews af in verschillende leeftijdscategorieën en verdiepte ze zich in de geschiedenis van Libanon. Terwijl ze daarmee bezig was, deed ze verschillende interessante ontdekkingen.

Over de auteur

"Nadat ik zeventien keer ben verhuisd in binnen- en buitenland woon ik nu met man en dochter in het Brabantse Ossendrecht. Al jong schreef ik verhaaltjes en liep ik met de camera van mijn vader rond. Ik studeer voor webpagedesigner en ben vrijwilligster bij de dierenbescherming. Met het uitbrengen van dit boek, gaat een grote wens in vervulling."

Productinformatie

ISBN
9789461760814 / 978-94-617-6081-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-03-2011
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
78
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik keek omhoog naar de gebouwen die daar stonden, eigenlijk heel vreemd dát ze er nog stonden. Het waren flatgebouwen vol kogelgaten en nog erger dan dat, gaten van bombardementen! "Wonen hier nog mensen?" vroeg ik totaal geshockeerd... Ze moesten lachen om de ontzetting die ze op mijn gezicht lazen, ze beseften natuurlijk heel goed dat ze iemand uit Europa bij zich in de auto hadden. Zíj wisten niet anders... De ontmoeting met de familie zal ik nooit vergeten. Het is alsof je hart uit je borstkas springt van vreugde en verdriet tegelijkertijd. Tranen stonden in hun ogen, ze hadden sinds jaren hun neef niet meer gezien... We gingen verder en reden Beiroet uit, richting Mtayleb. Langzaamaan werd het licht. We liepen de trappen op van het appartement en daar stond iedereen. Mijn schoonouders en de broers en zussen. We werden onthaald als de verloren zoon en dochter. Binnen stond de tafel gedekt met een overvloed aan eten en drinken. Het was allemaal zo heerlijk, zo geweldig en het voelde meteen zo goed en warm. Dat gevoel is nooit meer weggegaan.

Reviews (15)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Christine Dittmar op 09-04-2011
Geweldig fijn geschreven boekje! Je blijft lezen tot het uit is en ik wil nog wel meer weten! 't doet me herinneringen ophalen aan mijn paar weekjes in Libanon. De vriendelijke mensen, zo gastvrij en het prachtige land. Het was even of ik er terug was... Schrijf meer Sue!
Geschreven door Lily Deibel op 21-08-2011
Je boek heb ik in een ruk uitgelezen en de foto's goed bekeken. Ik zeg wel bekende trekjes moet ik zeggen. Helaas jammer dat je schoonvader inmiddels is overleden, maar daardoor krijgt je boek een extra emotionele, onschatbare waarde. Ga door met schrijven maar ook met fotograferen, Sue!
Geschreven door Fam vd Reijden op 21-08-2011
Heel mooi boek, mooi geschreven en zeker mooie foto's. Wij hebben echt even het gevoel gehad om mee te kijken in Libanon! We hopen dat er nog meer komt!
Geschreven door Juanita Garcia op 22-08-2011
"Vast en zeker een aanrader." Met goed gedoseerde interviews. Libanon ken ik totaal niet, zo krijg je toch wat meer kennis over dit prachtige land... waar blijft je volgende uitgave, Sue?
Geschreven door Marion op 22-08-2011
Mooi boekje over Libanon.

De liefde voor het land laat Sue duidelijk naar voren komen, door de prachtige opnames en de interviews met de mensen van Libanon.

We hopen nog meer, van deze originele combinatie van schrijven en fotografie, van haar te vernemen.


Geschreven door Conny Barakat op 22-08-2011
Het is een makkelijk te lezen boekje met mooie interviews. Libanon wordt zo eens van een mooie kant bekeken. Ik, zelf getrouwd met een Libanees, vind dat Libanon een mooi land is met heel gastvrije lieve mensen. Zeker de moeite waard om er een keer naar toe te gaan.
Geschreven door Yet op 12-09-2011
We vonden het een erg leuk boek en mooie foto's! Je volgende boek misschien in het engels, dan kunnen we het ook cadeau geven aan onze vrienden!
Geschreven door Christine Presser op 12-01-2012
Mooi klein, fijn boekje met veel liefde geschreven.
Ook ik ken Libanon alleen van tv en dat is meestal niet zo best. Natuurlijk ken ik ook enkele verhalen van Sue, maar met interviews en mooie foto's erbij komt er toch een heel ander Libanon tevoorschijn! Heel verrassend, wat een mooi (vakantie)land. x
Geschreven door Fam. Heijkoop-Haidar op 14-01-2012
Een heel leuk boekje om te lezen en in te bladeren en de foto's de bekijken. Het brengt het algemene beeld van Libanon dat door de eenzijdige nieuwsberichten wordt geschapen beter in perspectief. Zeker voor Libanon, de enige werkende democratie in het Midden-Oosten, is het belangrijk dat we een juist beeld hebben van het land en zijn mensen. De autochtone Libanezen ken ik als zeer tolerante hardwerkende vriendelijke mensen, die iedereen accepteren met respect.
Dit boekje geeft een goed beeld over die vriendelijke gewone Libanees en zijn mooie land.
Geschreven door Fam. Heijkoop-Haidar op 15-01-2012
Een boekje dat de andere kant van Libanon laat zien. Het geeft een beeld van de mensen in het meest democratische en tolerante land in het Midden Oosten. Ik heb het met plezier gelezen en het blijft leuk om in te bladeren.
Geschreven door Manon op 18-01-2012
Ik sluit me aan bij de review van familie Heijkoop. Dank je Sue, dat je je droom in vervulling hebt doen gaan door dit boek te maken. Daardoor kan ik ook nog eens even wegdromen en mooie herinneringen ophalen! Wanneer komt er een nieuw boek van je uit?
Geschreven door Dick op 19-02-2012
Weer eens gelezen en bekeken, wat een mooi land met heerlijke contrasten Misschien straks toch het paradijs?
Heel mooi geschreven en heel mooi gefotografeerd!
door AGE op 22-08-2012
Geweldig goed boek met ontroerende interviews
Met veel plezier gelezen en genoten van de foto`s die prachtig zijn

door Peter op 10-03-2013
Mooi, indrukwekkend en onverwacht!
door Mo. H. op 01-04-2016
mooi boekje over een bijzonder land dat zoveel heeft 'meegemaakt' al decennia lang. Geweldig om het vanuit een ander oog te bekijken/lezen! Knap gedaan.