Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hubris:
de opkomst en ondergang van het Atheense Rijk

Auteur

Jan Willem Jansen

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

(478-404 v.Chr) Op basis van antieke bronnen en hedendaagse literatuur beschrijft Jan Willem Jansen de opkomst en ondergang van het Atheense Rijk in de 5e eeuw v.Chr. Door overwinningen op de Perzen waanden de Atheners zich superieur aan alles en iedereen. Het gevoel onoverwinnelijk te zijn leidde tot vele veldslagen, waardoor het opgebouwde Rijk keer op keer op het spel gezet werd door bevelhebbers die allen naam wensten te maken op het slagveld.

Over de auteur

"Toen ik Oude Geschiedenis studeerde aan de Universiteit Van Amsterdam, ben ik begonnen met het schrijven van korte verhalen over gebeurtenissen in de Oudheid. Na mijn afstuderen kwam het schrijven wat meer op de achtergrond, totdat ik na een korte vakantie in Athene opnieuw gegrepen werd door de wereld van de Oudheid."

Productinformatie

ISBN
9789461761453 / 978-94-617-6145-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-04-2011
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
74
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De dag voor de grote zeeslag stuurde Xerxes I zijn vloot erop uit om de vijand zo uit te dagen dat zij ten strijde zouden trekken, maar de Atheense vloot bleef in de haven. Diezelfde avond stuurde Themistocles de Griekse slaaf Sicinnus naar Xerxes I met het bericht dat de Atheense vloot bereid was zich over te geven. De vloot die overdag nog geprobeerd had om de Atheners tot vechten uit te dagen, hoorde dit nieuws toen zij alweer terug geroeid waren naar de Perzische thuisbasis in Phaleron. Xerxes I wantrouwde het bericht van Themistocles en stuurde de Perzische vloot weer terug naar de frontlinie, met het bevel om de volgende ochtend de aanval op de Atheense vloot te openen. Het liep echter compleet anders. Nog voor de Perzen zich goed en wel gegroepeerd hadden opende de Atheense vloot de aanval op de Perzen. Vanuit alle windhoeken werd de Perzische vloot aangevallen. De Perzische roeiers, die uitgeput waren van de terugvaart naar het front, waren niet in staat om buiten het bereik van de snelle en wendbaardere Atheense schepen te blijven. De Perzische schepen werden geramd en geënterd, waardoor er een man tegen man gevecht ontstond. Op deze manier werden er meer dan tweehonderd Perzische schepen ontmanteld en vernietigd. Xerxes I, die deze grote nederlaag vanaf een afstand aan het bekijken was, keerde met zijn gevolg terug naar Perzisch grondgebied.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek