Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zoon van een vogel

Auteur

Marc Debets

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Na een welhaast magische ontmoeting besluit de hoofdpersoon dat het anders moet. Hij pakt zijn rugzak in en vertrekt te voet van Maastricht naar de Middellandse zee. Tijdens deze meer dan tweeduizend kilometer lange tocht, de GR5, ondergaat hij niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk vele veranderingen. Inspirerende ontmoetingen en een minstens zo inspirerende omgeving zorgen dat zijn aanvankelijke angsten en onzekerheden langzaam verdwijnen. Ze maken plaats voor een ogenschijnlijk grenzeloos optimisme. Regelmatig denkt hij echter terug aan wat er allemaal is gebeurd. Waarom ging hij lopen? Is hij op de vlucht? Nieuwe inzichten helpen hem gebeurtenissen uit het verleden een plekje te geven.

Over de auteur

"‘Alles beter dan die oom die elk feestje na drie biertjes weer ongevraagd begint over dat boek dat hij eigenlijk altijd nog moet schrijven.' Ik heb mooie dromen waargemaakt. Niet alleen heb ik ervaren hoe het is om onbeperkt en onbevangen te mogen wandelen, deze ervaringen resulteerden ook nog eens in Zoon van een Vogel. Hiermee hoopte ik mijn midlifecrisis en bijbehorende verzuring voor te zijn. Of dat is gelukt? Lees en oordeel zelf. Momenteel ben ik buschauffeur in Utrecht, waar ik stiekem alweer plannen smeed voor een volgende tocht."

Productinformatie

ISBN
9789461763938 / 978-94-617-6393-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-08-2011
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
156
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Eindelijk is het zover, eindelijk is het nog zo ver kan ik misschien beter zeggen. Iets te onwennig, iets te huilerig, iets te emotioneel, iets te dik, iets te zenuwachtig en met een iets te zware rugzak sta ik op de Sint-Pietersberg in Maastricht. De tekst op een zuiltje zegt dat tussen wens en vervulling een grote afstand ligt. Iets in mij heeft besloten dat dit is wat ik wil. Twee dagen later sta ik op het station van Visé. Nog steeds met een iets te zware rugzak maar verder ben ik enorm emotioneel, enorm huilerig en zenuwachtiger dan ooit. Mijn vriendin heeft het eerste stukje met me meegelopen en hier op het perron nemen we afscheid van elkaar. Beiden snappen we weinig van wat ons overvalt. We staan te janken als verliefde pubers, het lijkt wel een slechte film. Ooit was ik bang een broer en zus relatie te ontwikkelen, voorlopig zal dat niet gebeuren. Al ben ik te labiel om dat nu te beseffen en is de regie in handen van een bijzonder belabberde regisseur. Zonder het te weten is mijn tocht nu al een succes. Visé vormt het ideale decor voor hoe ik me voel. Het is drukkend warm, de snelweg tussen Luik en Maastricht raast links langs het perron, een afschuwelijk geluid. Aan de andere kant zie je de teloorgang van de Belgische staalindustrie, een somber gezicht. Wanneer de trein in de verte tussen viaducten verdwijnt, verlaat ik Visé als in een coma. Als ik een paar uur later uit mijn coma ontwaak, merk ik dat ik verdwaald ben. Hoewel verdwaald, kun je überhaupt verdwalen als je geen idee hebt waar je naar toe wilt?

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek