Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Lievie, mag ik met je mee?

Auteur

Rieta Henderiks

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
2 reviews
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een fietstocht naar Rome Het verhaal van een vrouw die niet van fietsen houdt. Toch besluit ze om met haar man mee te gaan op zijn fietstocht naar Rome. Zonder dat haar man het weet, begint ze te trainen. Dan raakt ze vermoeid. De vrouw ondergaat een sportkeuring en komt erachter dat ze bloedarmoede heeft. Na een aantal weken medicijnen gebruikt te hebben, gaat het beter. Twee weken voor vertrek blijkt haar bloed opnieuw niet in orde te zijn. Toch vertrekt ze samen met haar man naar Rome. Lees hoe het haar vergaat op hun 2300 kilometer lange reis. Zullen ze ondanks haar enorme vermoeidheid in Rome aankomen?

Over de auteur

"Mijn naam is Rieta Henderiks. Ik koester al lange tijd de wens om een boek te schrijven. Toen ik vorig jaar samen met mijn man naar Rome ging fietsen, dacht ik: Dit is een unieke kans om daarover te schrijven. Met die gedachte in mijn achterhoofd om mijn lang gekoesterde wens te laten uitkomen, begon ik vol enthousiasme met schrijven. En het is gelukt. Mijn eerste boek. Daar ben ik trots op."

Productinformatie

ISBN
9789461765147 / 978-94-617-6514-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-10-2011
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
214
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Later die middag begint het weer te regenen. Hè bah! Ik word ook steeds vermoeider en een camping is nog heel ver fietsen. Dan maar een andere slaapplaats zoeken. We vinden een hotel in Biebesheim. Dit keer ga ik naar binnen om te vragen of er nog plaats is. En ja hoor, het eerste het beste hotel, en er is plaats. Ik moet formulieren invullen, maar mijn vingers zijn zo koud dat het mij erg veel moeite kost om iets op papier te krijgen. En dan blijkt dat er geen lift is in het hotel. We moeten met al onze tassen vier trappen omhoog. Als we met de eerste tassen boven zijn zegt Henk tegen mij: "En nu blijf jij hier en haal ik de rest." Ik doe zoiets niet gauw, maar dit keer wel. Ik kruip met kleren en al aan in bed. In een mum van tijd ben ik vertrokken. Als ik wakker word ben ik nog moe. Ik moet eigenlijk douchen. Ik kijk naar de badkamer die maar drie stappen van mij verwijderd is en ik denk bij mijzelf: hoe moet ik daar in vredesnaam komen? Ik dommel weer in. Word wakker. Dommel weer in. Uiteindelijk doe ik een poging om bij de douche te komen. Met pijn en moeite lukt het mij. Ik neem een lange, hete douche, om daarna gelijk weer in bed te kruipen. Ik ben kapot. Henk gaat naar beneden om te vragen waar in de buurt we kunnen eten. Dat kan in het restaurant van het hotel. Gelukkig, dan hoeven we niet meer weg. Ik weet ook niet of mij dat zou gaan lukken. Ik ben zelfs bijna te moe om te eten. Dat is een heel rare gewaarwording. Te moe om te eten. Maar ik heb het ervaren. Het bestaat.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Merel op 20-01-2012
Wauw, wat een prachtig boek! De manier van vertellen boeit enorm, waardoor je alleen maar wilt verder lezen. Je word meegenomen naar verschillende landen, prachtig dorpjes en bijzondere plaatsen. In haar verhaal vertelt ze over haar vermoedheid, de prachtige dingen,bijzonder mensen die ze tegenkomt,het contact met haar dochters thuis en niet te vergeten de mooie voorbereidingen. Het verhaal getuigd van doorzettingsvermogen, kracht en karakter die Rieta allemaal gebruikt om haar doel te kunnen bereiken. Wat bijzonder dat, waneer je zó moe bent, er toch voor gaat en je doel weet te bereiken. Diep respect voor zowel Rieta als haar man!

Geschreven door GdLS op 21-10-2011
Leuk boek en boeiend geschreven.
Heb het in 1 keer uitgelezen.