Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bewust Ontspannen

Auteur

Bram Boer

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Veel mensen hebben er mee te maken: de draaimolen van spanning en stress. Hoe kun je die draaimolen het beste vertragen en zelfs stoppen? In deze trainershandleiding Bewust Ontspannen: oefenen met adem, beweging en geluid beschrijft Bram Boer dit uitgebreid. Ook geeft hij tips en stimuleert de lezer, mits voldoende gekwalificeerd, zelf de training te organiseren. De praktijk heeft volgens deelnemers onder andere uitgewezen dat:
... de training niet alleen ontspant, maar ook wakker maakt... ... emoties niet keihard veroordeeld hoeven te worden.

Over de auteur

"Ik ben lichaamsgericht therapeut en trainer te Gouda. Samen met collega’s startte ik in 2001 met het trainen in Bewust Ontspannen. Daarnaast organiseer ik ook regelmatig bijeenkomsten Actief Mediteren. Ik heb beeldend kunstenaar arieahahoutman (1953) bereid gevonden om de oefeningen te illustreren."

Productinformatie

ISBN
9789461765291 / 978-94-617-6529-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-10-2011
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
92
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

De driehoek: adem, beweging en geluid De driehoek ‘adem, beweging en geluid’ is het werkterrein van Bewust Ontspannen: deelnemers weer laten doorademen, in beweging zetten en geluid laten maken. Dan is er een behoorlijke kans dat ze weer gaan ontspannen. Ze leren weer in contact te komen met hun gevoel en daar expressie aan te geven. Ze leren hun lijf weer in beweging te zetten: stappen te zetten, uit het isolement te komen. ....want wie doorademt, weet weer wat er allemaal intern speelt en welke emoties zich daar hebben opgestapeld. Hoe pijnlijk die ook kunnen zijn! Weer in contact met die emoties komt er weer een stroom op gang. Vaak letterlijk door de tranen die na lang vastgezeten te hebben, eindelijk vloeien. ...want wie in beweging komt, voelt zijn lijf opnieuw en voelt hoe zijn lijf last had van spanning en verkramping. Letterlijk maak je dan ruimte om je heen door je armen te strekken en met je benen uit te stappen. Je komt in actie! Of: je stapt weer eens op de ander af om te laten zien dat je er bent. Je stapt eens over een drempel heen en gaat actief in het midden van de cirkel staan: "Hier ben ik!". ...want wie geluid maakt, opent zichzelf. Hij laat horen wat er allemaal speelt en welke emoties, lijfelijke reacties of gedachten er in hem huizen: "De wereld mag weten wat ik voel en denk; ik hoef dat niet voor me te houden." Alle spanning die opgelopen is om de adem vast te zetten, geen expressie te geven en stil te blijven staan, kan de deelnemer zo bewust leren loslaten. En mét adem, beweging en geluid ervaren hoe het is om meer ontspannen te zijn.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek