Doctorandus WK
- Auteur
-
Drs. W.C.M. Kloppenburg Stichting
- Uitvoering
- Paperback
- Genre
- Biografieën
- Prijs
- € 21 ,50
- Verzending
- Gratis verzending in Nederland en België
- Levertijd
-
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)
Samenvatting
De musicoloog en pianist Wim Kloppenburg (1910-2000) werkte als docent aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Enschede. De naar hem genoemde stichting stelt zich ten doel zijn gepubliceerde en niet gepubliceerde werk (zoals zijn dissertatie over Willem Pijper) opnieuw uit te geven. Wim Kloppenburg was een zeer veelzijdig en erudiet man. Dit boek geeft een bloemlezing uit zijn vele artikelen, zijn muziekkritieken en zijn leerboeken. Het geheel wordt gecompleteerd door een biografie, een cv, een opuslijst en persoonlijke herinneringen aan een uniek docent en een bijzonder mens.
Over de auteur
"Wij, Wim Caspers (†), Janine Dispa, Hans van Dijk, Toon Ottink en Hans Trip vormen tezamen het bestuur van de Drs. W.C.M. Kloppenburg Stichting, opgericht in 2001. Wij waren vrienden, collegae en oud-leerlingen van Wim Kloppenburg. Onze stichting stelt zich ten doel zijn werk (opnieuw) openbaar te maken. Wij publiceerden reeds zijn (onvoltooide) dissertatie over Willem Pijper [Zutphen, 2005] en zijn boek 'Inleiding tot de muziek van eergisteren' [Enschede, 2008 op de website van onze stichting]."
Productinformatie
- ISBN
- 9789461765703 / 978-94-617-6570-3
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 28-10-2011
- Taal
- Nederlands
- Genre
- Biografieën
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 184
- Formaat
- 12,5 x 20 cm
- Illustraties
- Nee
Inkijk
[Een nieuwe druk van mijn uit 1951 daterende 'Nieuwe leergang voor het pianoonderwijs'] heb ik [in 1997] helemaal persklaar, maar de firma Broekmans en Van Poppel voelt er niet voor die in de gebruikelijke vorm uit te geven. Die willen dat ik een dubbele leergang maak: aan de ene kant de klassieke muziek; dan het boek omkeren en aan de andere kant een leergang voor de lichte muziek, en dat wil ik niet en kan ik ook niet. Bovendien: wie koopt dat nou? Iemand die lichte muziek wil is niet geïnteresseerd in klassiek en andersom en die wil daar dan ook vast niet extra voor betalen! Ik vind dat er voor de lichte muziek een afzonderlijke leergang zou moeten zijn, evenals ik vind dat er een afzonderlijk conservatorium voor lichte muziek zou moeten zijn. De eisen voor lichte muziek zijn zo totaal anders dan voor klassieke muziek, dat valt niet met elkaar te rijmen.
Overigens wil ik in mijn klassieke leergang ook beslist geen Amerikaanse rotzooi integreren, want daar maken ze soms zowel op ritmisch gebied als qua notentekst zulke extreme vereenvoudigingen, dat het in niets meer op het origineel lijkt. De vervlakking is in deze tijd heel erg en daar wil ik niet aan meewerken!
Reviews
Er zijn nog geen reviews over dit boek