Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vlucht over de Wereld

Auteur

Paul Maas

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
24 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Vlucht Paul over de wereld of vliegt hij erover? In 70 afzonderlijke reisverhalen neemt hij de lezer mee om zijn ervaringen en beschouwingen te delen. Hij reist in Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Van sommige reizen geeft hij slechts een korte indruk. De meeste reizen maakt hij in dienstverband, andere uit eigen nieuwsgierigheid met zijn vrouw en/of kinderen. Het gaat niet om een opsomming van feiten, maar om observeren en relativeren. Deze autobiografie, gedragen door reizen, weggaan en thuiskomen, is een zoektocht naar zichzelf. Beoordeel zelf maar wat hij vindt.

Over de auteur

"Dat in 1948 al een wereldbol werd gekozen als decor voor mijn lagere schoolfoto is geen toeval. Ik studeerde aan de Landbouwuniversiteit. In 1965 begon ik in Suriname aan mijn eerste baan, werkte daarna in Wageningen en bereisde Europa, Azië, Amerika en Afrika. Het ervaren van onze wereld met haar variatie aan landschappen, de biologie als basis van de evolutie en het contact met de uiteenlopende volkeren en menselijke culturen was altijd mijn echte belangstelling."

Productinformatie

ISBN
9789461766519 / 978-94-617-6651-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-12-2011
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
312
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

In de grauwe ochtend hoort hij de vrachtwagens onder z'n raam optrekken tegen de bergen vanuit de kale Indiase vlakte naar het groene Bhutan. Ze gaan naar het ‘Koninkrijk van de Draak in de Wolken’. Hij slaapt weer in, net als na de enorme donderslag vannacht, die de moesson helpt doorbreken. Nog vóór zijn koffie om 06 uur op bed wordt gebracht is hij aangekleed om op pad te gaan. Bij het fotograferen van de slagers op de markt gaat hij bijna over z'n nek onder de zware druk van de benauwende, donkere regenwolken. In de ‘Dzong’ van Tashigang worden ze rondgeleid door een vriendelijk monnikje van een jaar of zes. Af en toe zuigt hij verlegen op z'n duim. Hij brengt hen in de boeddhistische tempelruimtes op de eerste en tweede verdieping. De wanden zijn beschilderd met allerlei boeddhistische taferelen die erg Tibetaans aandoen en er zijn altaren van Boeddha's en Lama's. In de bovenste tempel worden ze op de bekende manier gezegend door wat gelig water uit een kannetje uit de hand te drinken en de rest over het hoofd te strijken. Chencho brengt hem naar Mongar, waar hij nu in een winkelbar zit te schrijven bij een biertje. Er hangen wild gekleurde maskers van demonen en trommels boven zijn hooft aan het plafond. Steeds komen er mensen en kinderen bij hem kijken hoe hij schrijft. Als ze weer weggaan laten ze de grote, met felle kleuren beschilderde gebedsmolen op de veranda van de winkel draaien, zodat bij iedere ronde de bel luidt. Chencho wil niet in het hotel slapen, waar Paul een kamer heeft; ook niet als hij aanbied voor hem te betalen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek