Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

DUINLAND I

Auteur

Egbert W. Krijgsman

Uitvoering
Paperback
Prijs
25 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Bertan en zijn helderziende vrouw Dengnia leven in Eekloo, ongeveer midden op Duinland. Bertan is de jager en krijger van zijn dorp. Samen met zijn collega’s, Grawarg en Jondran moet hij op verkenning naar drie schepen, die voor de kust zijn waargenomen. Door ongelukkig toeval valt Jondran in handen van de schepelingen. Bij de bevrijding van Jondran raakt Bertan gewond. Grawarg en Jondran, met nog vier jonge kerels uit Eekloo, vervolgen de verspiedersopdracht en worden in de vroege ochtend in hun kamp door krijgers van de schepen overvallen. Zij slaan de aanval af en doden de tien aanvallers. Er moeten dringend maatregelen worden genomen om Duinland en haar bewoners te beschermen.

Over de auteur

"Ik ben in 1938 geboren in Beverwijk. Vanaf 1980 tot mijn pensioen in 2004 heb ik zelfstandig gewerkt in mijn eigen bedrijf en als bedrijfsadviseur. Ik ben getrouwd, gescheiden en hertrouwd. Ik heb twee kinderen; zoon en dochter, en vier kleinkinderen. Ik woon nu met mijn tweede vrouw in Brussel. DUINLAND is mijn debuut roman over mijn geliefde duinstreek, in combinatie met mijn tweede grote liefde, archeologie, zij het op bescheiden niveau en beperkt tot prehistorie."

Productinformatie

ISBN
9789461767899 / 978-94-617-6789-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-02-2012
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
372
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ineens schieten twee vossen door de duinpan langs het vuur en zijn slapende vrienden. Ze rennen op nauwelijks twee passen links en rechts langs hem heen. "Die zijn ergens van geschrokken", stelt hij vast. Dan, meer op gevoel dan op waarneming, weet hij dat er gevaar dreigt. In enkele sprongen is hij beneden en schudt hij zijn vrienden wakker. "Snel, snel, wij worden aangevallen!", roept hij op gedempte toon. De mannen zijn in een oogwenk uit hun slaapzakken. Ze grijpen hun bogen en zwaaien hun pijlenkokers over hun schouders. "Kom mee, naar de andere kant van de duinpan, snel, snel!" De zes mannen rennen de helling op naar de rand van de duinpan en laten zich aan de achterkant vallen. Vijf, zes pijlen zoeven over hun hoofden, waar zij een ogenblik daarvoor nog stonden. "Dat was krap", hijgt Grawarg. "De rotzakken zijn ons gevolgd en hebben ons kamp gevonden." Nog terwijl hij spreekt, komen tien gedaanten over de overliggende rand van de duinpan en rennen op hen toe. "Ieder richt op één man, van links naar rechts. Pas schieten als je je doel niet meer kunt missen. Dat zal ze leren om ons land binnen te dringen!", roept Grawarg. "Jon, jij en ik pakken de laatste vier!" Dan zingen de ontspannende bogen hun doodslied: zes van de tien aanrennende kerels blijven in hun beweging steken en vallen voorover in het duinzand. De overgebleven vier zijn gelijktijdig ook plat op hun buik gegaan, zodat het moeilijk is te zien wie er wel en wie er niet geraakt zijn.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek