Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Dummies door Engeland

Auteur

Vincent Beerens

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
4,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Engeland als prettig tourland per motor? Kan dat eigenlijk wel? In Dummies door Engeland lees je het reisverhaal dat anders is dan andere. Je zou verwachten dat er aan een reis een goede voorbereiding vooraf gaat, maar dat vinden de "dummies" nergens goed voor. Voor hen gaat het spreekwoord ‘een goede voorbereiding, is het halve werk’ dus niet op. Door hun manier van reizen gaat er veel mis. Zo komen ze zonder benzine te staan, raken ze elkaar kwijt en komen ze op plaatsen waar ze niet willen zijn. Voor anderen misschien een nachtmerrie, maar deze motorrijders zien overal de grap van in.

Over de auteur

"Ik ben in 1959 in Hilversum geboren. Sinds 1998 woon ik met mijn gezin in Swolgen. Motorrijden doe ik al jaren. Het liefst lang en ver. Na het lezen van veel niet zo heel bijzondere motorreisverslagen, wilde ik eens kijken of dat niet beter kon. Het schrijven was leuker dan gedacht en al gauw was er geen houden meer aan, met dit boek als eindresultaat."

Productinformatie

ISBN
9789461767943 / 978-94-617-6794-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-03-2012
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Buiten vinden we een bankje op een voormalig kerkhof. De zerken zijn ingenomen door de duiven en wij nemen het er maar eens van. De kaas laat zich redelijk goed snijden, ook al is het dan geen kaasmes dat ik heb meegenomen. In onze pauzes binnen de bebouwde kom komen er altijd scholieren in uniformen langs. Vandaag is het mooi weer en meisjes in onwaarschijnlijk korte rokjes, kniekousen en blouses met stropdasjes komen voorbij. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat deze outfit bij een erotisch bestelhuis was gekocht als alternatief voor het verpleegstersuniform of het bunnypakje. Zou ik mijn dochter in zo'n uniform naar school sturen? Zeker in een tijd waarin de kranten vol staan van misbruik door priesters en leraren snap ik deze outfit niet zo goed. Misschien een ideetje van de conrector? We eten rustig verder en worden aangesproken door een oudere man. ‘Jongens, wil het een beetje lukken op dat bankje?’ ‘Ja hoor, we zitten hier prima! Lekker weertje!’ ‘Is het niet een beetje laat om te lunchen?’ ‘Nee hoor, we eten als we honger hebben.’ ‘Ah, en moeten jullie dan niet eens aan het werk gaan???’ We zijn nogal verbaasd over deze opmerking, maar we vatten het maar op als een grapje. ‘Nee hoor. We hebben vakantie!' ‘Vakantie, wel ja, mooie boel! Nou ja, waar bemoei ik me ook mee? Prettige dag nog!’ We lachen om zijn opmerking, maar helemaal begrijpen doen we hem niet. Rare Engelsen!

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Josina op 06-04-2013
Heb er van genoten, regelmatig gelachen en leest makkelijk.

Geschreven door Dorothe op 11-04-2012
Een leuk met humor geschreven boekje. Gelachen om de grappige situatie's. Herkenbaar voor motorrijders maar ook zeer aan te raden voor alle andere lezers.
Geschreven door Gini op 11-04-2012
Het boek heb ik met plezier gelezen. Geregeld in de lach geschoten. Makkelijk leesbaar en inderdaad goede timing en lekker lachten. Daarbij is het voor mij ook nog heel herkenbaar want wij zijn ook in die streken geweest, net als Land's end en Dartmoor.
Geschreven door Marlou van Dijck op 23-03-2012
Hilarisch boek waarbij de hoofdpersonen steeds weer in ongewoon grappige situaties terechtkomen. Je vraagt je telkens af welke knulligheden ze nu weer zullen begaan.
Geschreven door Ans op 23-03-2012
Erg leuk boek. Leest lekker makkelijk weg en zit vol heerlijke humor!!