Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van mind vol naar mindful

Auteur

Maryvonne Verkerke

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Maryvonnes mind is vol, te vol. Ze heeft last van concentratieproblemen en spanning. En dat al een hele tijd. Ze voelt zich moe en leeg, zowel lichamelijk als geestelijk. Haar gevoelens zijn verwarrend. Er is maar één manier om hier vanaf te komen: accepteren en loslaten. Dit lukt haar! Dan begint het herstel, twee stappen vooruit en eentje terug. Mindfulness helpt hierbij. En net als het weer beter gaat, komt de volgende klap. Deze biografie in dagboekvorm is emotioneel, ontroerend, maar positief. Maryvonne schrijft open en eerlijk, terwijl ze introvert is.

Over de auteur

"Ik (1970) studeerde HBO communicatie, heb twee kinderen en ben gescheiden. Een behoorlijke periode uit mijn leven was ik overbelast, met een burn-out als gevolg. Mijn perfectionisme en gevoeligheid droegen hieraan bij. Toen ik ziek was ging ik schrijven. Dit deed ik online, heel bewust, om mijn gesloten karakter te openen. Zo ontstond een meetlat om inzicht te krijgen in mijn herstel- en groeiproces. Hier is mijn biografie, deel I: emotioneel, zelfkritisch maar optimistisch geschreven."

Productinformatie

ISBN
9789461769640 / 978-94-617-6964-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-04-2012
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
118
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Vrij wil ik zijn, los van mijn burn-out gevoelens. Ik wil dansen, zingen, lachen, rennen, huilen, gek doen, vrijen en springen. Los zijn van beperkingen, angsten en oordelen. Gewoon lol hebben en genieten. Soms, als ik een goede dag heb, lukt het me. Wat voelt dat fijn. Het zit in me, ik kan het. Zo was ik en ben ik (hoop ik) nog steeds. Het voelt nu alleen of ik opgesloten zit in een conservenblik. Zo'n blik dat je lastig openmaakt. Heel hard, roestig en vooral potdicht. Niemand laat ik toe. Slechts een enkeling mag over de rand kijken of misschien zelfs binnenkomen. Het helpt me als ik vertel hoe ik me voel. Maar wat is dat moeilijk voor me. Loslaten en toegeven dat het nog echt niet goed met me gaat. Toch helpt dit me te accepteren dat het nu is zoals het is. Geen verzet meer, maar rust in het blikkie. Dit is denk ik mijn opening naar herstel en een liefdevol, rustig leven.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Carla op 26-09-2012
Boekje uit, ik heb zoveel herkenning gelezen. Het heeft me weer bewust gemaakt dat je bij jezelf moet beginnen. Voor mij is het al ruim 10 jaar geleden maar burnout wil ik nooit meer mee maken. Je hebt het prachtig geschreven, dit vraagt om deel 2.
door Bianca op 16-02-2013
Heel veel herkenning in dit boekje. Het boekje kwam voor mij op het juiste moment, waardoor ik tijdig zag dat ik (weer) in mijn eigen valkuil aan het vallen was. Mindfulness is ook voor mij een enorme verrijking geweest van mijn leven. Dit boekje is prettig leesbaar, heel herkenbaar. Het is goed geschreven, gaat niet te diep op de materie mindfulness in, maar juist voldoende voor de lezer om te proeven wat mindfulness kan doen voor je. Mindfulness moet je ervaren, niet te diep in theorie willen uitdiepen. Dit boekje is daar een mooi voorbeeld van en het werkt echt zoals de titel aangeeft "van mind vol naar mindful"....
Dank je wel Maryvonne voor het delen van jouw verhaal.