Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van Groen naar Wijs

Auteur

Wiggele Oosterhoff

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wiggele Oosterhoff heeft met zijn boek "Van Groen naar Wijs" op een treffende manier een link gelegd tussen het dagelijks leven en het christelijk geloof. Als landbouwingenieur verbindt hij het agrarische leven uit de Bijbel met het leven van deze tijd, wat voor velen ver afstaat van een leven van het land. Hij laat zien dat veel Bijbelse richtlijnen het duurzaam samenleven benadrukken. Een gesprek over waarden krijgt zo een breder perspectief in denken, doen en laten. Moge het de lezer stof tot nadenken en verdieping van het leven geven. Het leven zoals het ten diepste bedoeld is: een Godsgeschenk. Albert Jan Maat, voorzitter LTO Nederland

Over de auteur

"Na mijn middelbare school ben ik Plantenziektekunde in Wageningen gaan studeren. Daarna heb ik een baan gekregen bij de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten. Dat werk op de hogeschool is in de loop van de tijd veranderd van docent Bodemecologie en mentor van studenten, via programmaleider van onderwijs en onderzoek op het gebied van ondernemerschap, naar teammanager Praktijkgericht Onderzoek. Voor dit boek heb ik mijn eigen beroepspraktijk op de CAH als uitvalsbasis genomen."

Productinformatie

ISBN
9789461769947 / 978-94-617-6994-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-05-2012
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
96
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

In de Bijbel staan veel gedeelten die op de een of andere manier met landbouw te maken hebben. Dat is niet zo verwonderlijk wanneer je bedenkt dat bij het volk Israël landbouw en visserij een belangrijke rol speelden. Sommige koningen (David) en profeten (Amos) kwamen van een agrarisch bedrijf en een aantal discipelen voer op een viskotter (Petrus, Johannes, Jacobus). Jezus gebruikt in zijn onderwijs vaak landbouwkundige voorbeelden om zijn boodschap te verduidelijken. Ik vind het heerlijk om bepaalde gedeelten met de gekleurde landbouwbril te lezen. Een van de mooiste en meest aansprekende teksten vind ik het gedeelte in Johannes 15 waar Jezus spreekt over de wijnstok en de ranken. En dan met name vers 5, Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en Ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen. Ik geloof dat God Almachtig en Alwetend is. Daarom ben ik zo vrij om te veronderstellen dat Jezus wist hoe het plantfysiologisch met een wijnstok en ranken zit. Als je daar wat verder in duikt, wordt dit voorbeeld alleen maar rijker aan inhoud. Want het gaat over het groeiseizoen, maar vooral over verbondenheid. Zo is het voorbeeld van de wijnstok en de ranken ook een mooie metafoor voor het christelijke geloof. Door dit landbouwkundige voorbeeld van Jezus leren we God beter kennen. De Vader als wijnbouwer, die de ranken snoeit zodat ze meer vrucht dragen. Jezus Christus als wijnstok, het is letterlijk van levensbelang om met Hem verbonden te zijn. De Heilige Geest die ervoor zorgt dat in ons zijn vruchten groeien.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek