Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

"Look sir, a bird!"

Auteur

Eric Kokke

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
3 reviews
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting


...en andere gevolgen van ongeorganiseerd reizen
Op reis is geen dag hetzelfde. De enige constante factor is het onverwachte. En juist het onverwachte maakt reizen zo mooi. De ene keer spannend, vaak adembenemend en geregeld hilarisch. De ene keer sta je oog in oog met een wild dier, een dag later ben je het middelpunt van een feest. Onderweg deel je een te klein vervoermiddel met veel te veel ‘locals’ en soms deel je een glas bier. Je bewondert uitzichten en verbaast je over leefomstandigheden. Dit boek neemt je mee op reis! Op reis naar 28 onverwachte ontmoetingen!

Over de auteur

"Ik maakte mijn eerste reis in 1989, toen ik de trein naar Athene nam. Daarna was er geen weg terug. Elke gelegenheid pak ik aan om op reis te gaan. Onderweg ben ik altijd op zoek naar het onverwachte. Want het onverwachte levert de mooiste verhalen op. En om niks te vergeten, leg ik mijn ervaringen vast in korte verhalen. In 2011 won ik de titel ‘Reisschrijver van het jaar’ van het reismagazine Columbus."

Productinformatie

ISBN
9789462060562 / 978-94-620-6056-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-06-2012
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
136
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inmiddels heeft de neushoorn ons opgemerkt. Langzaam draait hij in onze richting. Zijn we toch niet stil genoeg geweest. Gelukkig zijn de ogen van een neushoorn niet echt fantastisch, daardoor ontstaat er een soort face-off. We staren elkaar een tijdje aan. De neushoorn weet niet precies wat hem hier komt storen en wij weten niet zo goed wat te doen. De neushoorn voelt zich zichtbaar niet op zijn gemak. Maar dat geldt eigenlijk ook wel voor ons! Onze beide gidsen realiseren zich dat we iets te dichtbij zijn gekomen, maar ze weten ook dat te veel beweging en geluid de neushoorn tot aanvallen kan aanzetten. Zonder verdere uitleg begrijpen we dat het beter is om, zonder geluid te maken, op onze plek te blijven zitten. Uiteindelijk besluit het dier zich terug te trekken. Hij verdwijnt langzaam tussen takken en bladeren uit het zicht. Onze hartslagen krijgen weer kans om naar een normaal niveau te zakken. Ashok lacht wederom onze ongerustheid weg: "You very lucky! Three rhinos in one day!" Ik denk dat hij bedoelt het geluk zit in het feit dat we nog niet zijn aangevallen.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Ron op 15-07-2012
Een meer dan amusant boek, geschreven door iemand die het ongeorganiseerd reizen in zijn DNA heeft! De lezer reist met Eric mee en beleeft een beetje zijn reizen mee!

Geschreven door rene en lione op 22-06-2012
Eric is ondernemend en avontuurlijk ingesteld en hij weet over zijn reisbelevenissen met een vlotte pen, onderhoudend en humorvol te schrijven. Eric is daarbij een scherpe waarnemer. Een lezenswaardig boek!
Geschreven door Mies op 15-06-2012
Erik is een reiziger die niet terugdeinst voor een portie avontuur. In zijn verhalen neemt hij je mee naar bijzonder avonturen. De humor ontbreekt daarbij niet.